·136 syf.····Okunma: 30 Nisan 2026 00:24 Merhaba herkese umarım herkes çok iyidir! bugün Hachiko'nun yazarının başka bir kitabı olan Ejderha ile Kız'ın incelemesini yapacağım, çocuk kitabı da olsa beni çok güvende hissettiren yumuş yumuş bir kitap oldu kendisi.
Kitap Çin kültürünü çok güzel yansıtan bir şaheser, oldukça da eğlenceli. İllüstrasyonlara ba-yıl-dımm!!!! kesinlikle mükemmeller! Anlatımı çok sade ve çok tatlı. Kısaca özetliyorum hikayeyi :
Spoiler içerdiğini söylemek istiyorum.Direkt sonunu söyleyeceğim hatta, okumayı düşünüyorsanız lütfen incelemeyi okumayın.
Long, aşırı yaşlı bir ejderha ve kimsesiz çocukları sahiplenip büyütüyor, daha sonra da onlara bir aile buluyor. Wen de bu çocuklardan biri, Long ile büyüyor. Aile istemeye başladığı zaman Long önce ona hep kötü insanları gösteriyor. Yazar kendine bir karakter yapmış Long la konuşuyor bazen aşırı sevimli. Neden hep kötü aileleri gösterdiğini soruyor. Long'un cevabı ise çok kalp kırıcı, ama çok da düşünceli : "Bir gün ona, ejderha olmadan önce bir karınca gibi acı çekmek gerektiğini ve koca dağı yerinden oynatan kişinin küçük taşları oynatarak işe başlayan kişi olduğunu söylemiştim, hatırlıyor musun? Bana göre eğitim, çocuğun yolunu ona uydurmaktan değil, onu gelecekte karşısına çıkacak şeylere hazırlamaktan ibarettir. Yol kolay, yokuş aşağı olabilir ama aynı zamanda dik ve zor da olabilir. Başta ona her şeyi verseydim zayıf ve kaprisli bir insan hâline gelirdi."
Öğretmen, anne, baba olmayı planlayan biri varsa kesinlikle okuması gerektiğini düşünüyorum. Çok beğendim!!