Puan vermedi·496 syf.··Beğendi
· Bismillâhirrahmânirrahîm.
Riyâzu’s-Sâlihîn külliyatının birinci cildini bitirdik. Ben, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 3 ciltlik baskısından okudum. Bu baskıda ayet ve hadislerin hemen yanında Arapça metinleri de yer alıyor ancak herhangi bir izah/şerh bulunmuyor. Bu nedenle, eğer Arapça kısımları okumayı düşünmüyorsanız, eserin tek ciltlik versiyonları da tercih edilebilir. Anladığım kadarıyla, yalnızca Erkam Yayınları’nın 8 ciltlik tercümesinde kapsamlı açıklamalar ve şerhler mevcut.
Daha önce M. Yusuf Kandehlevî’nin 4 ciltlik Hayâtü’s-Sahâbe kitabını da okumuştum. Açıkçası o eserin, ele aldığı konularla ilgili daha fazla hadis ve rivayet ihtiva ettiğini düşünüyorum. Bu yüzden benim nezdimde bir adım daha önde; Riyâzu’s-Sâlihîn (henüz üçte birini bitirmiş olsam da) onun yanında biraz daha muhtasar kalıyor gibi.
Bunun yanı sıra, kitabın iç tasarımına dair bir parantez açmam gerekirse; baskı kalitesi ve estetiği gerçekten muazzam. Sayfa düzeni ve görsel kalitesiyle adeta bir dergi titizliğinde hazırlanmış. Şimdiye kadar gördüğüm en kaliteli ve estetik baskılardan biri diyebilirim.
Yine de Riyâzu’s-Sâlihîn hakkında çok fazla söz söylemeye gerek yok; asırlardır kendini kanıtlamış bir klasiktir ve "mutlaka okunması gerekenler" listesinin başında gelir. Piyasada çok farklı tercüme ve baskı seçenekleri olduğu için, almayı düşünenlere fikir vermesi açısından deneyimlerimi paylaşmak istedim.