···Okunma: 21 Nisan 2026 09:42 Konu anlatmak konusunda berbatım ama elimden geldiğince anlatmaya çalışıcam. Birde kitap çok karışık olduğun için oldukça sadeleştirmeye çalışıcam.
Kitapta 4 tane kadın var.
Elzem; zengin bir ailenin büyük kızı, öğretmen. Oldukça zeki ve bir olayın önünü arkasını düşünerek hareket eden mükemmeliyetçi biri.
Itır; Elzemin kız kardeşi. Şiddet meyili olan, en ufak olayda bile sinirden çıldıran oldukça güçlü biri.
Doğa; Elzem ve Itırın abisinin eski karısı. Aşırı korkak ve Elzeme çok bağlı.
Mara; Elzemin evinde hizmetçi, gözü yükseklerde para düşkünü. Elzemle anlaşamazlar ve birbirlerinden nefret ederler.
Elzem ölü doğar ve annesi onun yaşaması için bazı güçlerle anlaşma yapar. Anlaşmadan 24 yıl sonra kardeşi Itır’ın ısrarları ve bazı esrarengiz olaylar sebebiyle Elzem Itır Doğa ve Mara evi terk etmek isterler ama ne yaparlarsa yapsınlar evden uzaklaşmaları mümkün olmaz. Ve o gece anneleri sandıkları ama aslında annesinin bedenini ele geçiren Ruh’un boyut kapısı açmak için planladığı ayine katılmak zorunda kalırlar. Ayinin sonunda ölmeleri gerekirken işler karışır ve 4 kızımız boyut kapısından geçerek Araf ismi verilen klanlarla yönetilen bir yerde bulurlar kendilerini. Ordan çıkmak için yollar ararken çıkışın akademiden geçtiğini öğrenirler ve farklı klanlardan öğrencilerinde içinde olduğu akademiye ayak basarlar. Itır ve Mara’nın klanları olduğu için saygı duyulan öğrencilerden olurken, Doğa ve Elzem’in klanları kayıp olduğu için saygı duyulmaz ve hizmetçi olarak akademide kalırlar ve hor görülüp hayatta kalmaya çalışırlar.
~~~Yorumum~~~
Maral Atmacanın kalemine bayılıyorum. Bu seriyide hiçbir fikrim olmadan aldım. Konusunu bakmadım ve alıntı filan okumadım. Bi süre kitaplığımda durdu çünkü fantastik olduğu için ve kalabalık karakterlere sahip olduğu için okumaya korktum. Ama iyiki daha fazla bekletmedim çünkü MUH-TE-ŞEMdi hatta EF-SA-NE. Her karakteri ayrı ayrı sevdim ama favorim Elzem, Savcı ve Asil oldu. Kitap fantastik, komik ve zekice kurgulanmış. Şu an üçüncü kitabı okuyorum ve hayret ediyorum akışa. Özellikle fantastiğe yeni başlayanlar için kesinlikle tavsiye ediyorum.
İlk kitapta bir sıkıntı yok, ikinci kitabın bir bölümünde öpüşme sahnesi var, üçücü kitapta birlikte olma sahnesi var ama ayrıntıya girilmedi.