···Okunma: 16 Mart 2026 00:00 Dikkat spoiler içerir.
Venedik'e annesi çalışmaya geldiği için gelen Anita arkadaşı Tommi ile beraber kaybolan kedisi Mioli'yi arar ve bulur ama annesinin çalıştığı evde tuhaf olaylar olmaktadır. Morice adlı Fransız bir ressam olan kadının evinde bir kitapçık bulur. Garip yazılar olan bu kitapçıkta ne olduğunu Tommi söyler. Ulysses Moore kitap serisinde de bu garip yazılardan vardır. Bu bir pencere kitaptır ve içindeki resimler konuşabilmektedir. Babasının yanına Londra'ya giden Anita, Kilmore koyunu bulmak işin Cornwall'a gider. Zor da olsa koyu bulur ve Jason ile karşılaşır. Jason da Flint kardeşlerden kaçmaktadır. Onu alır ve evine götürür. Julia boğmaca olmuştur ama Rick, Jason ve Nestor yani Moore'un yardımıyla kitabı deşifre ederler. Fransa İspanya sınırında bir Ölen Ülke vardır. Ama Moore'un atalarının kurduğu kundakçılar birliği onları engellemeyi kafaya koymuştur. Makasçı kardeşler adlı kardeşleri gönderirler ve onlar da bir şekilde koyu bulur. Kara Volkan onları trenle Londra'ya gönderecektir. Flint kardeşlere rağmen bunu başarılar. Anita da babasına Venedik'e döneceğini söyleyip onlara katılacaktır? Bundan sonra neler olacaktır? Sıkılmadan okunan bir roman..