2026 14. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2026 18:12
Yalnızız benim zaman zaman merak ettiğim ancak hep korktuğumdan dolayı ertelediğim bir kitap oldu. Nihayet bu korkumu yenip okuduğum ve bayıldığım bir kitap oldu, benim için yılın en iyi kitaplarından bir tanesi oldu diyebilirim. Konu olarak ablası ve kardeşiyle yaşayan Samim'in yaşamı, özellikle iç dünyasını okuyoruz. Kitapta kendi yazıp yarattığı Simeranya adlı ütopik bir evren ile bağ kuran Samim, burayı kendi yaşamının merkezi haline getirir. Aslında Simeranya, Samim'in gerçek hayatta yaşamak istediği ama yaşayamadığı hayatı temsil ediyor diyebiliriz. Samim'in bir de sevgilisi Meral vardır. Meral, ayakları yere sağlam basmayan, Fransız özentiliğiyle yaşayan, kendi hayatını ve çevresini kabullenemeyen dönemin tipik bir karakteridir. Samim ve Meral'in ilişkisi çalkantılıdır hatta Samim'in paranoyak olduğunu bile söyleyebilirim, bunda kendince haklı nedenleri de var tabiî. Kitapta madde-manâ, Doğu-Batı çatışması, büyülü gerçekçilik, kendi içinde yalnızlaşan insan teması mükemmel bir şekilde işlenmiş. Karakterlerin özellikle Samim ve Meral'in iç dünyasını fazlasıyla hissettim, yaşadım. Beni zorlamasını beklediğim bir kitaptı Yalnızız ancak öyle olmadı; keyifle ve heyecanla okudum. Merak eden herkese tavsiye ederim.
YalnızızPeyami Safa · Ötüken Neşriyat · 202527,2bin okunma