2026 85. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2026 22:24
Martaval II ~ R. İdeli . Kalemini çok sevdiğim bir yazardan beni oldukça heyecanlandıran bir kitaptı Martaval. İlk kitabını aşırı sevmiştim ve ikinci kitabı heyecanla bekliyordum. Gelir gelmez okudum ve kitaba başlarken zihnimden silinen bazı detayları hatırlamaya çalışırken bir baktım ki bizimkiler yine inanılmaz bir görevde soluksuz sahneler yaşatıyor bize. Martaval Akademisi’ne dair detayları ilk kitapta öğrenmiş, muhbirlerin sınav gibi görevlerine şahit olmuştuk. Azra ve Arza ile inanılmaz bir uyum yakalanmıştık ama kitabın sonunda olanlardan sonra aramızda koca duvarlar oluşmuştu. Şimdi ise yeni bir görev için eğitmen olan ikili ve ekipleri sahnede. Bir otelde çalışmaya başlayıp görevdeyken bir yandan da kafalarında soru işaretlerini çözmeye çalışıyorlardı. Arkadaşlar bu ikilinin arasındaki çekim yine İNANILMAZ! Arza’nın hem alan tanıyıp hem de kıskançlıktan delirmesini okumak harikaydı. Pehlivan ve adamlarıyla olan sahnelerde de heyecan zirveydi. Asıl karakterlerimiz ve yeni muhbirler -benim gözümde çaylaklar- kitabın heyecanını arttırdı. Saçma bir anda görevde olduğunu söyleyen bir muhbirimiz var mesela Azra’nın ilk kitapta yaşadıkları ve ablasıyla ilgili durum, açılan yeni karakter kilitleri derken aktı gitti. Azra ve Arza’nın üstlendikleri yeni kimlikler, Martaval’ın şeffaflığı konusundaki detaylar ve oyunlarla soluksuzdu. Bildiğimiz ve inandığımız her şeyin yalan olma ihtimali beni çok üzdü. Ama yeni karakterler ve yeni adımlar üçüncü kitabı heyecanla beklememe neden oldu. Adnan’ın adı geçtiği sn bomba bir karakter olacağını tahmin etmiştim. Mükemmeldi!! Kırmızı ip ve Adnan detayı galiba kitabı uçuracak bu detay Devamını inanılmaz bir heyecanla bekliyorum arkadaşlar. Finali yine inanılmazdı. Resmen şimdiye kadar gördüğünüz her şeyi unutun daha fenası geliyor temalıydı “Yıllarca ona veda bile etmeden çekip giden bir kadını, her yerde, her gözde, her bakışta arayan bir adam ilk aşkını tanıyamaz mıydı sence?” Bu sefer titreyen benim dudaklarımdı. Gözleri buğulandı. “Gönülçelenim. Hem kırıcı hem kırılgan.”
Martaval IIR. İdeli · Artemis Yayınları · 2026143 okunma