···Okunma: 01 Mayıs 2026 04:10 Açıkçası bu kadar ünlü olmuş bir seri için birazcık önyargıyla başladım ve düşüncelerim belli bir sayfaya kadar da beni haklı çıkardı diye üzülüyordum. Çok fazla romantik öge barındırdığını ve world building yerine buna bu kadar yer vermesine çok sinir olmuştum neyseki bir yerde click diye her şeyi yerine oturttu yazar ve 350 sayfa neden bunları okuduğumu anladım. Ha daha kısa tutulup bu sayfalar arasında biraz daha dünyayı genişletmeye yer verilebilir miydi belki ama serinin ilk kitabı ve çeşitli okuyucuları seriye bağlama kaygısı olabilir. 350 den sonra öyle bi toparlayıp sürükledi ki sadece benim hayal gücüme özel bir film izliyormuşum gibi hissettim. Okurken çok keyif aldım, yeri geldi heyecanlandım, yeri geldi duygulandım. Önemli olan da buydu benim için seriyi didikleyip hatalarını bulmaya çalışarak okumadım gerek de görmüyorum yani mutlaka mantıksızlıkları daha iyi olabilir yerleri vardı. Özellikle son kısımlar gerçekten bence güzel düşünülmüştü.
SPOİLER
Körü körüne bi kötü karaktere bağlanıp yanına durmaktansa yüce lordların birbirinden habersiz de olsa birlik olmasını ve dünyalarını bu nefret dolu kadından kurtarmaya odaklanmasını ayrıca bu kötü karakterin aslında mantıklı bi sebepten dolayı bu halde olmasını çok sevdim. Karakter sadece kötü işte denilip geçilmemişti. 3 görev sonunda kızcazın bütün endişelerini haklı çıkaracak şekilde pislik yapmasını da çok sevdim ve diğer yüce lordların bir olup kahramanlarını kurtarmak için kendilerinden feda etmelerini de. Ben okurken Tamlini de çok sevdim ama biraz sonlarda pasif kaldığı için kırıldım doğrusu ne yapabilirdi direkt gözler üzerindeydi ama yine de bu kadar büyük aşka, Feyre nin feda ettiklerinin yanında biraz sönük kaldı diyebilirim. Ryhs efsanesini hepimiz duymuşuzdur diye düşünüyorum sempatik bir karakter oluşturmuş oldu, zoru başaran kötünün yanında casusluk yapıp her şeye katlanmak zorunda kalan karakterimiz. Belki biraz daha vurgulanabilirdi onun da yaşadıkları sempatimizi arttırması ve daha connected hissetmemiz açısından. Bide 2. Görevde neyi çözdüğünü görseydik keşke her şeyi Feyre nin gözünden gördüğümüz için bazen eksik kalabiliyor ama world bilding in devam kitaplarında artacağına inanıyorum. Keyif aldığım sürükleyici bir kitaptı devamını okumak için sabırsızlanıyorum.