·144 syf.····Okunma: 01 Mayıs 2026 10:46 Başlangıçta bu kitaba alışmam biraz zor oldu. Uzun zamandır bir kitapta “Allah” ve dua gibi vurgularla karşılaşmamıştım—belki de hiç bu kadar yoğun hissetmemiştim. Ancak zamanla bu üsluba alıştım ve hatta bu yönü hoşuma gitmeye başladı.
Yazarın dili sade olmasına rağmen oldukça derin. Okurken zorlamıyor ama bir yandan da insanın içine işleyen bir tarafı var. Özellikle yaptığı benzetmeler çok etkileyiciydi. Psikoterapi seanslarını güneş altında kalmaya, terapiye ara vermeyi ise gölgeye çekilmeye benzetmesi, bugüne kadar okuduğum en yerinde anlatımlardan biriydi.
Ayrıca cesur bir anlatımı var. Birçok yazarın kolay kolay değinmeyeceği konulara, abartıya kaçmadan ve son derece doğal bir şekilde yaklaşması bence oldukça kıymetli. Bu nedenle kitap sadece okunup geçilen bir metin değil; okurken düşündüren ve bittikten sonra da zihinde yer etmeye devam eden bir yapıya sahip.
Kitapta sorulan bir soru ise aklımda özellikle yer etti: “Eğer hayatını bir başkasınınkiyle değiştirme şansın olsaydı, değiştirir miydin?”
Kendime bu soruyu sordum. Zor bir soru… Ama cevabım hayır olurdu. Belki ben de kitaptaki karakter gibi bazı şeyleri silmek isterdim.