·296 syf.····Okunma: 15 Şubat 2026 18:41 Kitap, hayatın “ya şöyle olsaydı” dediğimiz alternatiflerini gözler önüne seriyor. Nora’nın kütüphanesinde her kapı farklı bir hayatı temsil ediyor ve her bir hayat, hem hayal ettiğimiz mutluluğu hem de beklemediğimiz zorlukları barındırıyor. Nora’nın denediği sayısız hayatın içinde bir tane bile beğenmemesine gerçekten kızdım; kusursuz bir hayat yoktur ve bunu sayfalar ardından Nora’ya da haykırdım.
Nora’nın hikayesi aynı zamanda cesaret, deneme ve kabullenme üzerine. Hayatta yaptığımız seçimler ve kaçırdığımız fırsatlar bizi tanımlamaz; önemli olan, mevcut durumda küçük ama anlamlı adımlar atabilmek. Kitap, bir yandan umudu besliyor, bir yandan da hayatın değerini fark ettiriyor. Özellikle “her hayatın kendi zorlukları var” mesajı, bana kişisel gelişim kitaplarından çok daha fazla gerçeklik sundu.
Eğer sen de zaman zaman “başka bir hayat daha iyi olurdu” diye düşünüyorsan veya kendi yolunu bulmakta zorlanıyorsan, bu kitap sana hem farkındalık hem de umut verecek.