Eksik Değil, Başka Türlü Tam
2026 2. kitabı
Bazı hayatlar vardır, ilk bakışta “eksik” gibi görünür. Oysa yakından baktığınızda, o eksikliğin içinde saklı bir direnç, bir inat ve en önemlisi bir anlam görürsünüz. Christy Brown’ın hikâyesi tam da böyle bir yerden başlıyor. Doğuştan serebral palsi ile dünyaya gelen Brown, bedeninin büyük bir kısmını kontrol edemez. Konuşamaz, yürüyemez, yazamaz… Ama herkesin gözden kaçırdığı bir şey vardır: Sol ayağı. Ve o ayak, onun dünyaya tutunduğu tek dal olur. Bir insanın tüm hayatını tek bir uzvuna sığdırması ne demektir, hiç düşündünüz mü? Bu kitap, sadece bir engeli anlatmaz; aslında insanın sınırlarını nasıl yeniden tanımlayabileceğini gösterir. Çünkü Brown’un hikâyesi, “yapamam” denilen yerde başlar. Onun başarısı, sadece resim yapabilmesi ya da yazı yazabilmesi değildir. Asıl başarı, kendisine biçilen hayatı kabul etmeyip, kendi yolunu çizmesidir. Bugün çoğu zaman küçük zorluklarda bile geri adım atarken, Brown’un hikâyesi insana şu soruyu sorduruyor: Gerçekten yapamıyor muyuz, yoksa denemekten mi vazgeçiyoruz Belki de mesele, sahip olduklarımız değil; vazgeçmediklerimizdir.
Sol AyağımChristy Brown · Nemesis Kitap · 201794,8bin okunma