2026 11. kitabı
Yitik Cennet Okudum bitti Bugün, kalemine ilk kez misafir olduğum bir kitabın yorumuyla geldim: Yitik Cennet. Bu kitap, hem yazarla tanışmama vesile oldu hem de bende bambaşka bir iz bıraktı. Dürüst olmam gerekirse; okurken bazı sayfaları iki, hatta üç kez okuduğum oldu. Bazen kelimelerin derinliğinde kayboldum, bazen tam anlayamadım ama bu asla kitabı sevmediğim anlamına gelmiyor! Aksine, bu zorlayıcı ama bir o kadar da etkileyici anlatım beni içine çekti. Neden mi?Çünkü kitapta anlatılan olayların çoğuna tam hakim olmadığım için biraz zorlandım, bu bir gerçek. Ama şunu fark ettim: Bazı kitaplar sadece bir kez okunup rafa kaldırılmak için değildir. Yitik Cennet de tam olarak o "yıllar sonra tekrar kapısı çalınacak" kitaplardan biri. Hz. Adem ile başlayan ve Efendimiz Hz. Muhammed ile nihayete eren bu yolculuk, eminim ki yıllar sonra bilgilerim arttıkça ve bakış açım değiştikçe bana bambaşka kapılar açacak. ​Kimlere Tavsiye Ederim? Eğer Peygamberler tarihiyle ilgili temel bilgilere ve kıssalara hakimseniz, bu derinlik sizi çok yormayacaktır. Ama benim gibi bazı noktalarda eksik hissediyorsanız bir tık zorlanabilirsiniz. Yine de pes etmeyin; o manevi atmosferi solumaya kesinlikle değer!
Yitik CennetSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 202111bin okunma