2026 30. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2026 19:39
#karanfillerdesolar Eser, okuyucuyu toplumsal yaraların, bireysel yalnızlığın ve kaçırılmış hayatların kıyısında hüzünlü bir yolculuğa çıkaran, oldukça çarpıcı ve derinlikli bir şiir kitabı olarak öne çıkıyor. Şair, kelimelerini bir cerrahın titizliğiyle değil, bir yaralının çaresizliğiyle dizelere döküyor; yoksulluğu, hastalıkla mücadeleyi ve geçmişin omuzlara yüklediği ağır hatıraları, günlük yaşamın acımasız gerçekliğiyle sarsıcı bir dille harmanlıyor.  Eserin geneline hakim olan bu karamsar atmosfer, sadece kişisel bir tükenmişliği değil, modern dünyanın soğukluğunda kaybolan insanlığın ortak sancısını da ustalıkla yansıtıyor. Özellikle “Camın Önünde Tükeniyorum” veya “Dün Gece Ben Bir Mezarlıkta Yattım” gibi şiirlerde şair, hem bir izleyici hem de parçası olduğu bu yıkık dünyanın tanığı olarak, okuyucunun zihninde derin izler bırakan bir varoluş sorgulaması sunuyor.  Genel olarak “Karanfiller de Solar”, edebiyatın iyileştirici gücünden ziyade, acının ve çaresizliğin en çıplak halini estetik bir süzgeçten geçirerek sunan, okuduktan sonra uzun süre etkisinden çıkamayacağınız, cesur ve samimi bir itirafname niteliğinde. Eser, hayata karşı duyulan derin bir kırgınlıkla yazılmış olsa da, satır aralarında gizli olan o insani arayış, her şeye rağmen yaşama tutunmaya çalışan yaralı bir ruhun sesi olarak yankılanıyor. #şiir #şiirce #şiiroku #bookstagramtürkiye
Karanfiller de SolarUğur Ünver · Karina Yayınevi · 202614 okunma