2026 30. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2026 00:00
Hikâyenin merkezinde, kendisini "çirkin" ve "sevilemez" olarak gören, son derece yetenekli ve soylu bir kadın olan Jane Champion ile yakışıklı, hayat dolu ve sanata düşkün ressam Garth Dalmain yer alır. Garth, Jane’in içindeki o derin ve asil ruhu görür ve ona tutkuyla aşık olur. Ancak Jane, Garth’ın bu aşkının sadece geçici bir heves olduğuna ve fiziksel güzelliğe olan düşkünlüğü nedeniyle bir gün kendisinden sıkılacağına inanarak evlilik teklifini reddeder. Bu reddediş, her iki karakter için de yıllar sürecek bir "kalp sızısı"nın başlangıcı olur. ​Jane, reddedişinden sonra dünyayı gezmeye başlar ancak Garth’ın başına gelen korkunç bir kaza (bir av kazası sonucu kör olması) her şeyi değiştirir. Garth artık karanlığa hapsolmuştur ve Jane’e olan ihtiyacı her zamankinden fazladır. Fakat Jane, Garth’ın yanına kendi kimliğiyle giderse, onun kendisine merhamet yüzünden sığındığını düşüneceğinden korkar. Bu yüzden bir plan yapar ve Garth’ın yanına bir hemşire kılığında, "Hemşire Rosemary" adıyla gider. Görmeyen bir adamın kalbine, sesiyle ve ruhuyla yeniden sızmaya başlar..
Kalp SızısıF. Louisa Barclay · Liya Yayınları · 2014377 okunma