2026 19. kitabı
Okunma: 03 Mayıs 2026 01:00
Bazen bir kitabın kapağını açmazsınız da, sanki çocukluğunuzun geçtiği o evin kapısını aralarsınız ya; Gelirken Ek Al tam olarak öyle bir his. Şermin Yaşar, hepimizin o çok iyi bildiği ama kelimelere dökemediği o "tanıdık" anları almış, her birini birer inci tanesi gibi dizmiş.Yazar, karakterlerin kusurlarını, sakarlıklarını ve en insani zaaflarını o kadar şefkatle anlatıyor ki; hiçbirine kızamıyor, aksine hepsine sarılmak istiyorsunuz. Neden mi çok sevdim? Çünkü içinde biz varız; o çok özlediğimiz mahalle sıcaklığı ve asla bitmeyen aile gürültüsü var.Şermin Yaşar’ın kalemi yine hüzünle neşeyi aynı tabağa koymuş; bir sayfada kahkaha atarken diğerinde boğazınız düğümlenebiliyor.En çok da "sıradan" görünen hayatların aslında ne kadar büyük hikayeler barındırdığını hatırlattığı için kıymetli. Eğer şu sıralar ruhunuz biraz yorgunsa ve sizi anlayan, yormadan kucaklayan bir şeyler okumak isterseniz bu kitaba bir şans verin. Yanına da demli bir çay koymayı unutmayın.
Gelirken Ekmek AlŞermin Yaşar · Doğan Kitap · 20259,8bin okunma
Harika bir anlatım olmuş, kalemine sağlık. Şermin Yaşar gerçekten de o tanıdık hissi en saf haliyle bize geçiren nadir yazarlardan. Mahalle sıcaklığı ve aile gürültüsü tabirlerin kitabı okuma isteğimi artırdı. Demli çay önerini de mutlaka dikkate alacağım ☺