Siz deyin 500 sayfa ben diyeyim 5000 sayfa. Okurken o kadar sıkıldım ki bitirmem tam 1 ay sürdü. Bence olaylar arasında çok fazla açık var ve bunları sorgulamaktan kitap elimde sürünmedi yıprandı gitti.
Pae’nin hayatı bir ara sokakta prens Kai’nin hayatını kurtarmasıyla tamamen değişiyor. İstemediği bir yarışmaya ondan habersiz yazılıyor ve saraya çağırıyorlar. Daha burada sinirlenmeye başladım. Yani kraliyet kız adına nasıl böyle bir kararı verebilir aklım almıyor. Bu durumu da kimse garipsemiyor Paedyn bile hemen kabullenip saraya gidiyor. Ama olaylar bununla bitmiyor yaşanan hiçbir olayın alt yapısı yok. Direniş grubu var ve yolları Paedyn ile kesişiyor ve kız hüç sorgulamadan olayları kabulleniyor. Hiç demiyor ben 3 yıl aç susuz kaldım neredeydiniz o zamanlarda diye. Bütün soruları ben sordum gerçi ama cevapları tabi ki yok. Bir tane daha böyle bir şey yazayım mesela yarışma var ve çok tehlikeli ölümle burun buruna geliyorlar ölenler oluyor. Kai’nin erkek kardeşi de bu yarışmaya katılıyor çocuk daha 15 yaşında hiç adil değil çünkü en güçlülerin bir araya geldiği yarışmada şansı sıfır. Kai başta endişeleniyor ama Kitt’in rahat tavrı beni benden aldı. Asla sorgulamıyorlar bu durumun adilliğini. Neyse ama bununla da bitmiyor yarışma başladığında Jax kimsenin umurunda değil Kai kardeşinin varlığını unutuyor Pae için endişeleniyor. Jax bir şekilde yaralandığında da yaşanan olaylar hüç inandırıcı gelmedi Kai’nin pişmanlığı asla bana geçmedi. Bu arada daha sonra yarışmaya devam etti yine kimse itiraz etmiyor. Daha böyle sorgulayıp cevaplarını alamadığımız bir sürü olay var.
Finalde sadece gerçeğin ortaya çıktığı kısmı sevdim. Kai ve Paedyn’in nasıl karşı karşıya geleceğini merak ediyorum. Yüzleşmeleri nasıl olacak ama bence yazar onuda yazamamıştır.
Kitt’i asla sevmedim yılışık bencil şımarık. Kai’nin Paedyn’e hisleri olduğunu bilmesine rağmen bile bile kıza duygusal olarak yaklaşmasına gıcık oldum. Buradan da anlıyoruz aslında nasıl hırslı olduğunu. Kralın arkasından ağlaması da tam ona layık bir davranıştı hiç yadırgamadım ben şahsen.
Ben kitabı şahsen sevmedim serinin diğer kitapları ben de olmasa okumaya devam etmezdim ama kitapları popüler kültürün kölesi olduğum için kitaplar çıkar çıkmaz almıştım o yüzden devam edip bitirmeye çalışacağım.