2026 39. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 00:00
Dikkat spoiler içerir. 1956 yılında Bernie Günther, Fransa Riviera'sında Grand Hotel Cap Ferrat'ta çalışmaktadır. Anna French adlı biri gelerek onu Somerset Maugham işe görüşmek için briç öğretmesini ister. Maugham briç hastasıdır. Bunu yapmaya başlar ama kendisi daha önce Maugham ile tanışır. Yeğeni olan Robin onu alıp eve götürür. Maugham şantaja maruz kalmıştır ve şantaj yapan kişi tanıdık bir isim olan Harold Hegel yani Harold Hennig adlı eski SS yüzbaşısıdır. Geçmişte de şantaj yapmış, 2. Dünya savaşının sonlarında Bernie'nin sevgilisi olan Elvira'nın hamile iken sahte bir mesajla kehribar yüklü bir gemiyi ihbar etmesini ama o geminin Ruslar tarafından batırılmasına sebep olmuştur. Aynı kişi Maugham'a eşcinselliği üzerinden şantaj yapar. Bernie, ondan fotoğrafları alır ama bir de kaset vardır. Sovyet casusu olan Guy Burgess'in açıklamaları vardır. Maugham da zamanında bir casusluk şebekesi yönettiği için onunla ilgili açıklamalar da vardır. İngilizler Roger Hollis adında birinden şüphelenir. Bernie yakalanır. Anna French aslında bir Stasi ajanıdır ve Bernie okka altına gitmek üzeredir. Bütün operasyonu Erich Mielke ve Markus Wolf hazırlamıştır. Ama Hollis yerine Kim Philby adını vererek şüpheleri üzerinden çeker. Harold, Anna'yı öldüreceğini söyler ama Bernie onu öldürür. Maugham'a giderek suçu Anna'nın üzerine attığını ve sessiz olmasını söyler. Briç arkadaşlarından birini de kendi karısı öldürmüştür. Onunla ilgili delilleri de Anna'nın odasına bırakır. Bundan sonra ne olacaktır? Keyifle soluksuz okunan bir roman.
Sessizliğin Öte YakasıPhilip Kerr · Alfa Yayıncılık · 201623 okunma