2026 42. kitabı
Okunma: 29 Mart 2026 00:00
Dikkat spoiler içerir. İstanbul'daki bir karakolun Amiri olan Adil her ne kadar çok bağırsa da aslında personelini sevmektedir. Bir gün kadının biri gece nöbetçisine saldırıya uğradığını söyler. Büyük bir adamın ona gelip sarışınlara güvenmem dediğini ve makasla saçını kestiğini söyler. Komiserler Hikmet ve Murat olayı araştırmaya başlarlar. Bir gün yolda bir kapkaça uğrayan bir kızı kurtarırlar. Bu kız Mine'dir ve Bermim adlı bir arkadaşı ile bir antikacıda çalışmaktadır. Ablası Lale'nin eşi olan Feridun'a hayrandır. Feridun onları yemeğe davet eder. Bu arada Makasçı adı verilen kişi bir sarışın kadını boğazını keserek öldürmüştür. Cinayetler ard arda işlemeye başlanır. Valpo adında bir losyon sürdüğü öğrenilen katili bulmak için Feridun da bildiklerini anlatır. Şüphelilerden biri eşcinsel, diğeri jigolo bir diğeri de uyuşturucu kaçakçısı çıkar. Kaçakçıyı narkotik ile beraber yakalarlar. Karakola gelen Duman adlı kedi uğurlu gelmiştir. Aysel adlı polis sarı peruk takarak olay yerinde gezer. Papağan adlı muhbirden bilgileri alan Murat, Adil ve Hikmet ile operasyona katılır. Katili vurur. Maskesini açınca Feridun olduğunu anlar. Evlenmek istediği Mine bunu kaldıramaz ve hakaret ederek kovar onu. Feridun'un günlüğüne babasının annesini aldattığı Deniz adlı sarışın kadın yüzünden bu işlere girdiğini öğrenir. Mine yüzünden hayal kırıklığına uğrar ve yurt dışı görevi ister. Bundan sonra neler olacaktır? Sıkılmadan okunan bir kitap.
MakasçıGülten Suveren · Altın Kitaplar · 200623 okunma