2026 13. kitabı
•Tutsak, benim yazarla tanışma kitabım oldu. Yazarın kalemi gerçekten çok akıcı ve içten. Abartılı, süslü bir anlatımdan ziyade duyguların ön planda olduğu bir dili var ve bu da hikayeyi çok daha samimi ve gerçek hissettiriyor. Yarım kalan hayallere, sesi duyulmayan kadınlara yapılan o anlamlı ithaf kitabı benim gözümde daha da özel bir yere koydu. •Hikaye ise sıcacık bir mahallede geçiyor. Devrim ve Aysima’nın hikayesi, aslında çok tanıdık ama bir o kadar da etkileyici. Birbirlerini severek büyüyen ama bunu söylemeye cesaret edemeyen iki insanın hikayesi… O “kaybetme korkusu” o kadar güzel işlenmiş ki, onları okurken bazen sinirlendim, bazen de “hadi artık söyleyin” diye içimden geçirdim. •Yan karakterler de kesinlikle hikayeyi taşıyan unsurlardan. Yasemin, Giray, Çetin, Ali ve Nur… Sadece bir aşk hikayesi değil aslında, aynı zamanda güçlü bir dostluk hikayesi de okuyoruz. •Aysima’nın hayalleri için verdiği mücadele, karşısına çıkan engeller ve buna rağmen vazgeçmeyişi gerçekten çok güzeldi. Devrim’in her zaman bir şekilde onun yanında olması, onu koruması ve desteklemesi de ayrı bir detaydı. Ama işte bazı sırlar var ki… her şeyi değiştirebiliyor. Özellikle Aysima’nın aldığı bir karar ve bunu Devrim’den saklaması, hikayenin kırılma noktalarından biri oldu. Okurken o anlarda gerçekten “keşke saklamasaydın” dediğim çok yer oldu. •Burak karakteriyle birlikte hikaye biraz daha farklı bir boyut kazandı ve olaylar yavaş yavaş karmaşıklaşmaya başladı. Her şey yoluna giriyor derken yeni gelişmeler oldu ve bu da kitabı sürekli merak içinde okuttu. •Ve final… Kitap öyle bir yerde bitti ki, resmen yarım kalmış gibi hissettim. Devamı gelmeli ve hemen gelmeli dedirten bir sondu. Hem aşkı hem dostluğu hem de hayallerin peşinden gitme mücadelesini bir arada okumak isteyenler için kesinlikle çok güzel bir tercih olur️. Mini Sorular •Siz olsaydınız Aysima’nın yerinde o sırrı saklar mıydınız? •Devrim mi haklıydı yoksa Aysima mı? Siz hangi taraftasınız? •Sizce bazı gerçekler söylenmeli mi, yoksa bazen susmak daha mı doğru? •Böyle bir durumda siz olsaydınız kalbinizi mi dinlerdiniz, mantığınızı mı? • #prgifted #parolayayınları #tutsak #özlemtatlı #öneri̇ Özlem Tatlı
Tutsak: Bir Kibrit ÇöpüÖzlem Tatlı · Parola Yayınları · 202613 okunma