2026 14. kitabı
•Dağhan İdris, yıllar önce sevdiği kadınla yaşadığı büyük bir kırılmanın ardından Artvin’den ayrılıp Iğdır’a giden ve tam 7 yıl boyunca memleketine dönmeyen başarılı bir yüzbaşıdır. Operasyonlardaki başarısıyla adını duyurmuş, disiplinli ve güçlü bir askerdir. Ancak bir gün komutanı tarafından yanına çağrılır ve bunun bir görev değil, acı bir haber için olduğunu öğrenir: kendisine ikinci baba olan amcası vefat etmiştir. Bu haberle sarsılan Dağhan, yıllardır ayağını bile basmadığı memleketi Artvin’e geri dönmek zorunda kalır. Ama bu dönüş sadece bir cenaze değil, aynı zamanda kaçtığı geçmişle yüzleşme yolculuğudur. •Zülal Arga ise babasının söylediği büyük bir yalan yüzünden sevdiği adamı bırakmak zorunda kalan genç bir kadındır. Gerçeği bilmeden büyük bir sevdayı geride bırakmış ve yıllarca o acıyla yaşamıştır. Onu yeniden görebileceği günleri beklerken babasının kurduğu oyun yüzünden Dağhan’la tüm bağları kopar ve bir daha karşılaşamazlar. Yıllar sonra Dağhan geri döndüğünde ise Zülal artık susmamaya karar verir ve tüm gerçekleri anlatmak ister… fakat hiçbirinin tahmin etmediği başka gelişmeler de onları beklemektedir •Öncelikle yazarın kaleminden bahsetmeden geçemeyeceğim Gizem Topak’ın kalemiyle bu kitap sayesinde tanıştım ve gerçekten yazım tarzını çok sevdim. Anlatımı oldukça akıcı, insanı yormayan ve sıkmayan bir kaleme sahip. Kitap kendini çok rahat okutuyor. Sayfalar gerçekten hızlı ilerledi. •Karakterlere gelirsek… Zülal... Yaşadığı zorunluluklar, babasının ona hissettirdiği sevgisizlik ve mecbur bırakıldığı hayat oldukça ağır bir yük. Buna rağmen kalbi o kadar temiz ki... Kimseyi kırmak istemeyen ve çok güçlü seven bir kadın. Dağhan’a olan bağlılığı ve yıllarca taşıdığı acı oldukça derin. Bazı davranışlarına kızmak mümkün olsa da yaşadıkları düşünüldüğünde aslında ne kadar büyük bir baskı altındaydı bu kadın. Yıllar sonra Dağhan’la karşılaştığında yaşadığı duygular da oldukça yoğun ve etkileyici. •Dağhan İdris’in hikâyesi ise başlı başına bir yara. Dışarıdan ne kadar güçlü görünse de içinde yıllarca taşınmış büyük bir kırgınlık var. Köprüde yaşanan olay ve sevdiği kadına dair yanlış bildiği gerçek, onun tüm hayatını şekillendirmiş. Cebinde taşıdığı bir fotoğrafa tutunarak yaşaması bile aslında ne kadar kırılmış bir adam olduğunun göstergesi. •Gerçeğin ortaya çıktığı an ise oldukça sarsıcıydı. Yıllarca yanlış bir hikâyeye inanarak hem kendini hem de sevdiği kadını kaybettiğini fark etmesi çok ağır bir yüzleşme. Buna rağmen Zülal’den kopamıyor. Aralarındaki bağ o kadar güçlü ki ne kırgınlık ne de zaman bunu tamamen silebildi. Onu koruma isteği, bastıramadığı duyguları ve attığı her adımda kalbinin önden gitmesi çok net hissedildi benim içimde. •Hızır Ali’ye kendi hikâyesinde daha farklı bir yer açılacağı belli. Ama dışarıdan görünenle iç dünyası aynı olmayan bir karakter olduğu net. Ayfer’e olan sevgisi ise... Tarifsiz.. •Halil İbrahim, hikâyeye enerji katan karakterlerden biri. Dağhan’la olan dostluğu ve sahneleri kitabın ağır havasını dengeliyor. Menekşe ise Zülal’in yanında gerçekten güçlü bir destek. Duruşu, netliği ve Zülal’e olan bağlılığı çok hoş bir denge yaratıyor. Halil İbrahim’le olan uyumu da oldukça tatlı •Kitap genel olarak baştan sona çok sürükleyici. Dağhan’ın amcasının ölümüyle başlayan dönüş, geçmişin kapılarının açılması ve köprüde yaşananların tekrar gündeme gelmesiyle hikâye sürekli bir merak içinde ilerliyor.Geçmiş sahneler özellikle çok sarsıcıydı. İlişkinin neden bu noktaya geldiğini görmek, iki tarafın da aslında ne kadar yaralı olduğunu fark etmek hikâyeyi daha da ağırlaştırdı... •Finale gelirsek… BU KİTAP BURADA BİTER Mİ? O son sahne resmen içimi yaktı. Acil ikinci kitap gelmeli!! •Ben GKS evrenini çok severek okudum. Asker teması, Karadeniz atmosferi, ayrılık–kavuşma hikâyeleri ve anlaşmalı evlilik tropunu seviyorsan bu evren tam sana göre ️okuyanlara️ •Sizce köprüde yaşanan o olay her şeyin kırılma noktası mıydı? •Dağhan’ın mı yükü daha ağırdı, yoksa Zülal’in mi? •Gerçeğin ortaya çıktığı sahne sizi de bu kadar sarstı mı? ️okumayanlara️ •Geçmiş–günümüz arasında gidip gelen hikâyeler ilginizi çeker mi? •Asker temalı bir aşk hikâyesi okumak ister miydiniz? •Sırların yavaş yavaş açığa çıktığı bir kurgu sizi içine çeker mi?
Göğe Kadar SenGizem Topak · Dokuz Yayınları · 202659 okunma