2026 86. kitabı
Bugün sizlere bir korku kitabıyla geldim. Yasin Uysal ’ın kaleminden çıkan “Babuldo”, okuru Alaska’nın dondurucu soğuğunda başlayan ama kısa sürede zihnin en karanlık köşelerine uzanan, mistik ve gerilim yüklü bir yolculuğa davet ediyor. Hikaye, evliliklerini kurtarmak amacıyla romantik bir tatille yola çıkan David ve Jennifer’ın, kar fırtınasının yolları kapatmasıyla haritada bile yer almayan tekinsiz bir sığınağa, Babuldo’nun oteline sürüklenmelerini konu alıyor. Ancak burası sıradan bir konaklama yeri değil; zayıf ruhlarla beslenen kadim bir varlığın hüküm sürdüğü, adeta zamanın dışında asılı kalmış bir hapishane olarak karşımıza çıkıyor. Slav mitolojisinin ürpertici efsanelerini modern dünyanın tam ortasına taşıyan yazar, karakterlerin sadece hayatta kalma mücadelesini değil, aynı zamanda benliklerini yutmaya çalışan o koyu karanlığa karşı verdikleri savaşı da derinlemesine işliyor. Eser, en savunmasız anlarda ortaya çıkan vahşi içgüdüleri ve en zor zamanlarda mecbur kalınan büyük fedakarlıkları tüm çıplaklığıyla gözler önüne sererken, okuru sürekli zihnini açık tutmaya zorlayan bir kurgu sunuyor. Geçmişle kurulan bağlar ve sürprizlerle dolu akış, kitabın atmosferini son ana kadar korumasını sağlıyor. Bir meyan kökü şekerinde gizlenen mutluluktan, bir gözyaşının hatırlattığı umuda kadar pek çok naif detay, bu korku dolu yolculuğun içinde kadim dostlukların değerini hissettiriyor. Özellikle kitabın finalindeki vasiyet kısmı oldukça etkileyiciydi; hikayenin duygusal ağırlığını ve karakterlerin içsel dönüşümünü doruk noktasına ulaştırarak okuru kendi içindeki karanlıkla yüzleşmeye bırakıyor. Babuldo, son sayfasını kapattıktan sonra bile yankısı devam edecek, etkileyici bir keşif hikayesi olarak zihinlerde yer ediniyor. Yazarımızın emeğine sağlık. İyilikle ve kitapla kalın.
BabuldoYasin Uysal · Mythos Kitap · 20265 okunma