18 Mart 2026
Mythos Kitap

2026 86. kitabı
Bugün sizlere bir korku kitabıyla geldim. Yasin Uysal ’ın kaleminden çıkan “Babuldo”, okuru Alaska’nın dondurucu soğuğunda başlayan ama kısa sürede zihnin en karanlık köşelerine uzanan, mistik ve gerilim yüklü bir yolculuğa davet ediyor. Hikaye, evliliklerini kurtarmak amacıyla romantik bir tatille yola çıkan David ve Jennifer’ın, kar fırtınasının yolları kapatmasıyla haritada bile yer almayan tekinsiz bir sığınağa, Babuldo’nun oteline sürüklenmelerini konu alıyor. Ancak burası sıradan bir konaklama yeri değil; zayıf ruhlarla beslenen kadim bir varlığın hüküm sürdüğü, adeta zamanın dışında asılı kalmış bir hapishane olarak karşımıza çıkıyor. Slav mitolojisinin ürpertici efsanelerini modern dünyanın tam ortasına taşıyan yazar, karakterlerin sadece hayatta kalma mücadelesini değil, aynı zamanda benliklerini yutmaya çalışan o koyu karanlığa karşı verdikleri savaşı da derinlemesine işliyor. Eser, en savunmasız anlarda ortaya çıkan vahşi içgüdüleri ve en zor zamanlarda mecbur kalınan büyük fedakarlıkları tüm çıplaklığıyla gözler önüne sererken, okuru sürekli zihnini açık tutmaya zorlayan bir kurgu sunuyor. Geçmişle kurulan bağlar ve sürprizlerle dolu akış, kitabın atmosferini son ana kadar korumasını sağlıyor. Bir meyan kökü şekerinde gizlenen mutluluktan, bir gözyaşının hatırlattığı umuda kadar pek çok naif detay, bu korku dolu yolculuğun içinde kadim dostlukların değerini hissettiriyor. Özellikle kitabın finalindeki vasiyet kısmı oldukça etkileyiciydi; hikayenin duygusal ağırlığını ve karakterlerin içsel dönüşümünü doruk noktasına ulaştırarak okuru kendi içindeki karanlıkla yüzleşmeye bırakıyor. Babuldo, son sayfasını kapattıktan sonra bile yankısı devam edecek, etkileyici bir keşif hikayesi olarak zihinlerde yer ediniyor. Yazarımızın emeğine sağlık. İyilikle ve
2026 40. kitabı
Bugün günlerden cuma ve ben bu haftayı Yasin Uysal'dan okuduğum ilk eser olan Babuldo ile kapatıyorum. Açıkçası beklediğimden çok daha derin ve tüyler ürpertici bir yolculuk oldu benim için. ​Hikaye, aslında hepimizin aşina olduğu o "evliliği kurtarma çabası" ile başlıyor ama David ve Jennifer'ın romantik tatil planları kar fırtınasına takılınca işler bir anda yön değiştiriyor. Haritada bile olmayan o tekinsiz sığınağa, Babuldo’nun oteline düştüklerinde atmosfer öyle bir ağırlaşıyor ki, sayfaları çevirirken odanın soğuduğunu hissettim diyebilirim. ​Burası sadece bir otel değil, zayıf ruhlarla beslenen kadim bir varlığın hüküm sürdüğü, zamanın dışına taşmış bir hapishane resmen! Yazarın Slav mitolojisini modern dünyaya bu kadar ustalıkla yedirmesi gerçekten çok başarılıydı. Karakterlerin sadece o varlıktan kaçmalarını değil, kendi içlerindeki o yutucu karanlıkla savaşmalarını izlemek hikayeye çok farklı bir boyut katmış. ​Kitapta beni en çok vuran şey, en savunmasız anlarımızdaki o vahşi içgüdülerimizle yüzleşmek oldu. Ama tüm bu korkunun içinde meyan kökü şekerindeki o küçücük mutluluk ya da bir gözyaşındaki umut gibi naif detaylar serpiştirilmiş olması, yazarın kaleminin ne kadar zarif olduğunu gösteriyor. Kadim dostlukların değerini hissettiğiniz o anlarda, korku yerini hüzünlü bir bağlılığa bırakıyor. ​Ve o final... Özellikle vasiyet kısmı beni benden aldı diyebilirim. Hikayenin tüm duygusal yükü o noktada doruğa ulaşıyor ve kitabı kapattığınızda sizi kendi karanlığınızla baş başa bırakıyor. Eğer mitolojik ögelerle harmanlanmış, psikolojik derinliği olan güçlü bir korku-gerilim arıyorsanız, bu cuma akşamı için harika bir tercih olur.
Puan vermedi
Bazı kitaplar yalnızca bir hikâye anlatmaz, okuru da hikâyenin içine davet eder. Babuldo benim için tam olarak böyle bir kitaptı. David ve Jennifer, evlilikleri yolunda gitmeyen bir çift. David bu evliliği kurtarmak için bir tatil programı yapar. David’in sürpriz yapmak için hazırladığı plan, beklenmedik aksilikler nedeniyle değişir ve yolları gizemli bir otele düşer. İlk bakışta sıradan görünen bu otelde, yıllardır kalan ve bir türlü ayrılmayan misafirler vardır. Üstelik yeni misafirlerin gelişiyle birlikte akıl sınırlarını zorlayan olaylar yaşanmaya başlar. Babuldo; gerilim, gizem ve korku psikolojisini başarılı bir şekilde harmanlıyor. Hikâye ilerledikçe gerçek ile hayal arasındaki çizgi bulanıklaşıyor ve okur da karakterlerle birlikte bu bilinmezliğin içine çekiliyor. Sayfalar ilerledikçe merak duygusu artıyor, her yeni olay bir sonrakini öğrenme isteği uyandırıyor. Benim için oldukça sürükleyici bir okuma oldu. Kitabı okurken yalnızca satırları takip etmedim; adeta olayların içinde dolaştım, otelin koridorlarında yürüdüm ve karakterlerin yaşadığı tedirginliği hissettim. Gizemli mekânları, psikolojik gerilimi ve sıra dışı kurguları sevenler için etkileyici bir tercih. Bazen bir otel sadece konaklama yeri değildir; bazı kapılar açıldığında geri dönüş eskisi kadar kolay olmaz.
2026 37. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 00:29
Ülkemizden bir yazarın böylesine güzel bir eser yazması çok hoşuma gitti. David ve Jennifer evli bir çifttir. İlişkileri çok yolunda gitmez bu yüzden bir tatile çıkmayı planlarlar. Alaskaya. Ama yolda talihsizlik yaşarlar ve kış olduğu için de kalacak bir yer ararlar.. Bir otel çıkar karşılarına. BABULDO... Eski bir oteldir ama gerek çalışanlar gerek misafirler çok sevinirler onlarla tanıştıklarına. Ama otelde enteresan durumlar vardır. Misafirler senelerdir burada kalmaktadırlar mesela. Sonra üç gün geçtikten sonra, akıl almaz olaylar yaşamaya, canavarlarla savaşmaya başlarlar... Tam her şey sona erdi sanırsınız ama, daha kitabın yarısındasınızdır gerçekten güzel bie kitaptı..
2026 125. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2026 00:00
Babuldo - Yasin Uysal ​Selam kitap dostları! Bugün buz gibi bir fırtınanın ortasında, insanın kendi içindeki karanlıkla yüzleşmesini anlatan sarsıcı bir eserle karşınızdayım. Yasin Uysal'ın o usta işi, tüyler ürperten kalemiyle hayat bulan Babuldo, sayfaları çevirdikçe odanın soğuduğunu hissettiren nadir romanlardan. ​Her şey David ve Jennifer’ın sarsılan evliliklerini toparlamak için Alaska’ya doğru yola çıkmasıyla başlıyor. Ancak aniden kopan kar fırtınası onları haritalarda dahi görünmeyen, tekinsiz Babuldo Oteli’ne hapsediyor. Burası sıradan bir konaklama tesisi değil; Slav mitolojisinden beslenen, zamanın ötesinde ve karanlık sırlarla dolu bir zindan adeta. ​Yazarın en büyük başarısı, yarattığı o tezatlarla dolu muazzam atmosferde saklı. Bir yanda şömine ateşi ve yaralı ruhların kurduğu sıcacık dostluklar; diğer yanda meyan kökü kokan karanlık koridorlar ve zayıflıklardan beslenen kadim bir varlık... Yasin Uysal, korkuyu sadece yüzeysel bir öge olarak kullanmamış; Babuldo'yu zihninize sızan psikolojik bir karabasan olarak öyle kusursuz kurgulamış ki, yazarın kıvrak zekasına ve edebi gücüne hayran kalmamak elde değil. Okurken ister istemez şu ürkütücü ikileme düşüyorsunuz: Dışarıdaki bir canavardan kaçabilirsiniz, peki ya o canavar zihninizin tam içindeyse? ​Gerçekle sanrının birbirine girdiği bu sisli kurgu, karakterlerin geçmiş pişmanlıkları ve vahşi içgüdüleriyle yüzleştiği devasa bir psikolojik sınava dönüşüyor. Ayrıca dilin sade oluşu, merakın hiç eksilmemesi, gerilimle birlikte sayfalar hemen diğer sayfaya geçememize neden oluyor. Alıştığımız o rahatlatıcı, klasik sonlardan yok; kötülüğün nefesi kitabı kapattıktan sonra bile ensenizde kalmaya devam ediyor. ​Mitolojik dokunuşları, karanlık atmosferleri ve insan psikolojisinin en gizli köşelerini