2026 62. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2026 17:14
Herkese selamlar Bugun size @meade.glenn in ulkemizde Sia Kitap tan yayinlanan son kitabi #snowwolf #karkurdu ile geldim. Kitap bastan sona muhteşemdi. Oylesine sürükleyici bir konusu vardi ki nefes almadan okudum desem yeridir Yazarin kitaplarinin cok farkli bir aurasi var. Yazdiklari kurgu mu gercek mi ayırt etmek zor. Ortaya koyduğu komplo teorileri insanın kanını donduran cinsten. Nitekim buradaki hikayede de cok fazla "acaba?" sorusu kafamda kaldi. Zira kitaplarinin sonunda, yazmis olduklarının aslinda güçlü dayanaklari oldugunu belgeleri ile gösteriyor. Hal boyle olunca benim gibi okuyucularinin da kafasi karışıyor Hic bir gercek sonsuza dek sakli kalmaz mantığından yola çıkarak, gunumuz dünyasında patlak veren bir durum ile kurgu ortaya cikmisti. Yillar sonra gazeteci bir adamin annesi ölünce evdeki eşyaları karıştırması ve tesadufen buldugu belgeler ile aslinda babasinin mezarının ülkesinde degilde Moskova"da isimsiz bir yerde oldugunu keşfetmesi ile tum hikayeyi ogrendim. Hikaye genel hatlarıyla Nazi döneminden sonra Rusya'da patlak veren Stalin dönemini anlatıyordu. Yazar ilk baslarda agir aksak, olaylari, mekanları ve karakterleri detayli anlattigi, sonrasinda freni patlamış kamyon misali ardi arkası gelmeyen bir tempoyu canlı tutarak hikayeyi kaleme almıştı. Genel olarak tarzi ve anlatimi boyle olunca kacinilmaz heyecanı bekledim ve o da fazlasiyla verdi. Karakterlerin kalabalığından ilk baslarda kafam karıştı ama sonrasında hepsi yerine oturunca film gibi bir kitap ortaya cikti. Zaten yazar ayni zamanda senaryo yazarlığı yaptigi icin yazım tarzının oldukça "sinematik" olduğunu, sahnelerinin adeta bir film karesi formunda oldugunu söylemek mümkün. Stalin'in ölümü her zaman gizemle çevrili olmuştu. Gerçekten öldürüldü mü? Yoksa uykusunda mı öldü? Muhtemelen asla bilemeyeceğiz, ancak Meade'nin kitabı, aslında ne olmuş olabileceğine ve dünyanın nükleer savaşa sürüklenmesini nasıl önlediğine ışık tutmuştu. Sizlerde boylesi merak uyandırıcı politik-gerilim tarzında heyecanı doruklarda olan film tadında kitaplari okumaktan hoşlanıyorsaniz hic durmayin ve yazarin tum kitaplarini alin, okuyun. Kesinlikle tavsiyemdir Kar Kurdu Glenn Meade
Kar KurduGlenn Meade · Sia Kitap · 20261,131 okunma