Bitkilerin özelliklerinden bahseden resimleriyle göz alıcı, Cesur'un rehberliği ile detaylarını ve farklılıklarını öğrendiğimiz bir kitap ile geldim
Gün içinde yanından geçip gittiğimiz karahindiba, çikolataların vazgeçilmezi kakao, böreklerin süsü çörekotu, ağzımızın tadı şeker pancarı, sıradışı bitkileri, şaşırtan meyveleri ve çiçekleri tanıtan özellikleri ile bilgilerimizi tepetaklak edecek türde.
Kardelen; kendi ısısıyla toprağı ısıtan nadir bitkilerden olup, çiçeğinin neden başını eğdiği henüz çözülememiştir.
Ceset Çiçeği;yıllarca yaprak formunda olan çiçek 2-3 gün açık kalıp kokusuylatüm böcekleri gövdesine çeker ve tekrar çiçek açmak için 10 yıl kadar bekleyebilir.
Safran; Mor renkli çiçeğin içindeki 3 parça küçük ip gibi kısımı değerli olan mutfaklarda kullanılan bitkinin 1 kilo elde etmek için 150 bin çiçek toplamak gerekir. Bu sebeple kilosu pahalı olup , güneş değmeden toplanmalıdır.
Sapan Orkidesi; erkek ve dişisi birbirinden farklı olan bitkinin erkeği arılara polenini sapan gibi fırlatır ve uçup giden arı orkidenin kendisini çoğalmasına yardımcı olur.
Daha birçok bitki hakkında bilgi veren kitabın sonunda küçük notlar halinde bilgiler ve resimleri varken etkinlik ile bilgiler pekiştiriliyor.
Böyle kıymetli bilgileri çocuklar için derleyip resimlerle süsleyen yazarımıza teşekkür ederim. Doğaya ilgi duyan ve meraklı minikler için harika bir kitap. Sizlerde mutlaka okuyun miniklere okutun. Ben kızıma okudum resimleri gösterdim