Günahın Üç Rengi
2026 22. kitabı
Okunma: 04 Mayıs 2026 21:26
Gülseren hanımın okuduğum ilk kitabı ve ne kadar etkilendiğimi size anlatamam. Başlangıçta çok büyük bir önyargı ile başladım, bir psikiyatristin vakalarını bir kitapta okumak etik dışı gelmişti bana, ama romanı bitirdikten sonra düşüncelerim tamamen değişti. İnsanın yaşadığı durumları ve duyguları sadece kendinin yaşamadığını yalnız olmadığını bilmesinin önemli olduğunu düşündürdü bu kitap bana. Salih karakterinin ilk kitaptan etkilenerek yardım almayı istemesi anektodu ile daha da kabullendim. Öncelikle roman çok akıcı öyle mesleki terminolojilere yer verilmemiş çok yalın, çarpıcı bir metin. Bir solukta okutuyor kendini. Duygusal bir insan olmamakla birlikte anlatılan hikayenin gerçekliğinden yer yer gözlerim yaşardı. Bazen kızdım bazen üzüldüm karakterlere. Gerçekten etkilendiğimi ve uzun süre etkisinin bende kalacağına inandığımı tekrar belirtmek isterim. Son kısımda, karakterlerin birbiriyle bağlantılarının olması bu kadarı da kaderin cilvesi değil gülseren hanımın kurgusudur diye düşündürdü ama sonunda, tüm bu hikayede taşlar birbiri üzerine oturmuş oldu. Tatmin oldum diyebilirim. Gülseren hanım hem iyi bir anlatıcı iyi bir eleştirmen, çok çok iyi bir gözlemci , insan psikolojisini çözmüş ve mesleğinde çok iyi olduğunu sadece bu kitabından bile anlamak mümkün. Diğer kitaplarını da kısa zamanda okumayı düşünüyorum. İnanılmaz keyif alarak okudum. Tavsiyedir
Günahın Üç RengiGülseren Budayıcıoğlu · Remzi Kitabevi · 201916,5bin okunma