2026 50. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2026 00:00
Dikkat spoiler içerir. Ohio eyaletinde bir kasabada 1995 yılında sıradan bir gündür ve gazete dağıtıcısı Cary evlere gazete dağıtmaktadır. Ama birden nereden geldiği belli olmayan bir minibüs peyda olur ve hem onu, hem de kardeşler Ellen ile Ralphie'yi hedeflemişken onun yerine bir köpeği öldürür. Ortalık birden karışır. Kasaba sakinleri ne yapacağını bilemez. Yazar olan Johnny Marynville, eski polis Collie, yolu kasabadan geçen Steve, Cammie ve çocukları Dave ile Kim etrafa yardım etmeye kalkar. Peter Jackson'ın karısı Mary kocasını aldatmış dönerken arabasında benzer bir minibüsün saldırısına uğrar ve önce ezilip sonra da öldürülür. Olay yerindeki yaratıklar sanki bir çocuğun elinden çıkma gibidir. Kasaba sakinlerinden Audrey Wyler ise gerçeği bilir. Otizmli yeğeni Seth zamanında babası ile Destruction kasabasında madene gitmiş ve Tak adındaki yaratık onun içine girmiştir. Motokops adlı oyuncaklar ve bebekleri gerçek hale gelmektedir. Bir western dizisi olan filmleri canlanmaktadır. Bu yaratıklar kasabaya saldırmaktadır. Tak çok güçlü değildir ama günü çocuktan ve yakınındaki insanlardan alır. Patijaya polis çağırmaya giden Johnny, Save ve Jim, Collie ve Steve ile karşılaşır. Collie bir bitki tarafından öldürülür. Jim ise intihar eder. Cammie bunu hazmedemez. Audrey bir plan yapar. Kakasını yaparken Seth'in içindeki Tak dışarı çıktığı için ona müshil verir ve çocuk tuvaletteyken onu kaçırmaya kalkar. Ama Tak Cammie'yi ele geçirir ve o silahla Audrey ve Seth'in öldürür. Tak da onun içine girer ve o da patlar. Kasaba eski huzuruna kavuşur, saatler çalışmaya başlar. Ama her şey bitmiş midir? O oyuncaklar yok olmuş mudur? Yoksa başka birinin eline geçmeyi mi beklemektedir? Soluksuz okunan bir roman.
DüzenleyicilerStephen King · İnkılap Kitabevi · 2008379 okunma