Zihinsel Ölümü Gerçekleştirebilmek.
2026 20. kitabı
Görmek istemediğimiz, halının altına süpürdüğümüz her şeyi gözlerimizin önüne seren bir eser: Kinyas ve Kayra.Yazarın ilk kitabı gerek kurgusu gerek tercih edilen anlatım tekniğiyle birlikte, okura keyifli bir hikayeler bütünü sunuyor. İki karakter ve onların etrafında gerçekleşen olaylarla ilerleyen kitapta, hikaye akarken akan hikayede karakterlerin hem iç dünyalarına hem de yaşadıkları dünyaya dair değerlendirmelerine şahitlik ediyoruz. Kinyas ve Kayra takma isimlerini edinmiş bu iki dost her şeylerinden vazgeçerek dünyanın bir ucundan bir ucuna maceralarla dolu bir yaşama kaçıyorlar. Tek istedikleri onları bu hale getiren zihinlerinden kurtulmak ve bedenlerinden önce zihinsel ölümlerini gerçekleştirebilmek. Bütün yaşam stillerini deneyen ve hiçbir arzusunu gizlemeyen nihilist temelli karakterlerin dünyada kabul görmeyişleri ve dünyayı kabul edemeyişleri onlara “Zihinsel Ölüm”’ün tek çözüm olduğunu düşündürtüyor. İnsan ruhunun karanlıklarında gizlenmiş düşünceleri apaçık bir şekilde ve samimiyetle dile getiren bu kurgu, okura hayatın birçok yönüyle ilgili önemli perspektifler sunma potansiyeli taşıyor.
Duygu ve Düşünce
Kinyas ve KayraHakan Günday · Doğan Kitap · 202535,3bin okunma