Puan vermedi·262 syf.····Okunma: 05 Mayıs 2026 22:56 Ahmet Altan bu kitapta daha çok insanın iç dünyasına giriyor. Özellikle yalnızlık, geçmişte kalanlar ve insanın kendiyle konuşması gibi duygular ön planda. Adı gibi, kitap boyunca hafif bir hüzün hali var ama rahatsız eden değil, daha çok sakin bir his.
Kitapta öyle çok olay yok aslında, daha çok hisler üzerinden ilerliyor. Dili de oldukça akıcı, okurken zorlamıyor. Bazı yerlerde “ben de böyle hissetmiştim” dedirtiyor. Daha çok kendi içine dönmek isteyen bir ruh haline hitap ediyor.
Genel olarak sakin bir kitap. Gürültülü bir hikâye anlatmaz; daha çok içten içe ilerler. Bu yüzden hızlı okunur ama etkisi okuduktan sonra da devam eder. Özellikle duygusal ve içsel metinleri sevenler için anlamlı bir okuma sunar.