2026 3. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 00:00
Gelmiş geçmiş en iyi günlerdi, gelmiş geçmiş en kötü günlerdi; hem bilgelik çağıydı hem ahmaklık; hem inancın devriydi hem şüpheciliğin; hem aydınlık hem karanlık bir mevsimdi; umudun baharı, umutsuzluğun kışıydı ; hem her şeyimiz vardı hem hiçbir şeyimiz yoktu. Kitabın bu giriş cümlesiyle bile etki bırakacağını anlayabilirsiniz. Fransız devriminin yıkıcı etkisinin olduğu yıllarda iki şehir arasında Londra ve Paris’te yaşanan olayların ortasında kalan aileyi konu alır. 18 yıl boyunca suçsuz yere hapis yatan adam en son kızına kavuşur fakat akli dengesi yerinde değildir. Bu sırada Burjuva sınıfının halka yaşattığı zulüm, işkence, idamlar diz boyudur. İnsanların, güç ellerine geçtiklerinde nasıl acımasız olabileceği akıl alacak gibi değildir. Bu karanlık dönemde bile aşk kendini gösterir. Sevgi ve fedakarlık çok güzel işlenmişti. Başta sinir olduğum karakterin en sonundaki karakter gelişimine de çok şaşırdım. Kitabın başlangıcı gibi sonu da çok etkileyiciydi. Bir sürü karakter vardı. Kitabın ortalarına gelene kadar biraz ağırdan aldım sonrası aktı gitti. Okunacaklar listenizde kesinlikle bulunması gereken bir kitap. Sonuna kadar tavsiyeee
Edebiyat & Roman
İki Şehrin HikâyesiCharles Dickens · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202376,5bin okunma