2026 14. kitabı
Okunma: 05 Mayıs 2026 10:06
Aylak adam.. benim için okuması çok zor bir karakterdi Bay C. Yusuf atılganın bu kitabında varoluşçuluk akımının izlerine rastlıyoruz. Albert Camus’nun Yabancısında “Bugün annem öldü belki de dün bilmiyorum” cümlesindeki gibi bir umarsızlık dikkat çekiyor karakterde, sanki biraz da Sartre’nin bulantısının izleri var. Her şeyi eleştiren, memnun olmayan ve her şeyden tiksinen bir adam. Kendisinin farklı olduğunu düşünüyor her zaman “ben onlar gibi değilim” diyor ama en çok da kendinden nefret ediyor sanki farkında bile olmadan. Babasından o kadar nefret ediyor ki; babası “bu çocuk adam olmaz” dediğinde babam adamsa ben adam olmayacağım diyor Bay C. Ancak karakterin baba travmasını dönüştürememiş olması sanki gittikçe babasına benzemesine sebep oluyor. Babam hep şarap kokardı diyor ama kendisinin pek farkı yok. Annesi olmadığından teyzesinin ona sunduğu şefkati bulmaya çalışıyor ama bulamıyor. Kitapta karakterin kadınlara bakış açısı da aşırı derece de rahatsız ediyor. Bay C kendisini aylak olarak adlandırıyor. Şahsen bende aylak derdim. Hayatta bir amacı olmayan herkes sürüklenmeye mahkumdur gibi geliyor. Bay C gibi.
Aylak AdamYusuf Atılgan · Can Yayınları · 202571,1bin okunma