Herkese merhaba bugün size ve kalbinize dokunan bir kitaptan bahsetmeye geldim.Hayatımıza yön veren duayı bir de bu kitaptan okuyun.
Kitap herkesin bildiği fakat çoğu zaman unuttuğu bir gerçekliği konu alıyor.Günlük telaşların içinde unuturuz çoğu zaman ama gerçek teselliyi ancak onda buluruz.Bunu anladığımızda birçok şey güzelleşir.Dünyaya daha farklı bakarız.
Yazar duayı yalnızca bir şey istemek değil insanın kendine ve yaradana dönmesi olarak anlatıyor.Kitabı okuduktan sonra şunu farkettim insan en çok çaresiz kaldığında değil duayı unuttuğunda veya etmediğinde kayboluyor.
Buraya birkaç alıntı bırakmak istiyorum çünkü ben kitabı okurken çokça altını çizdiğim yer oldu.Sizin de seveceğinizi düşünüyorum.Kitap elime ulaştığından beri başucu kitabım oldu diyebilirim bir süre de öyle olmaya devam edicek.Gidip gelip altını çizdiğim yerleri okuyacağım.Hoşçakalın.
#alıntı
“Çaresizlik, bizi cümle dertlere çare olana çeker götürür. Işte o zaman gerçekten Fatihånın sırrı da yaşanmış olur. Çünkü o güne kadar Haktan gayrıya güvenen, medet uman egomuz artık sadece 'Sensin ya Rabbi!' demeye başlar. Duanın dinin direği ve kulluğun özü olması için sözü edilen teslimiyetin gerçek manada yaşanması gerekir. Böyle bir güzelliğe de acı, keder, dert, ızdırap olmadan ulaşılamaz.”
“İnsanı hakiki insan yapan faktör duadır. Zira bir yeryüzü halifesi olduğunun hakkını verdiği yerde onun elinin duada açık olduğunu görürüz. Küçük, zayıf ve muhtaç insan duayla büyür, enginleşir. Diğer bütün varlıklarla dua zemininde bütünleşir. Kâinattaki her varlığın dua hâlinde olduğu gerçeğine dua ettiği dakikalarda kalben temas eder.”
“Her soru bir duadır. Cevap, bazen soru sorduğumuz kişiden değil, hiç ummadığımız bir yerden gelir. O zaman sorumuzun bir dua olarak kabul edildiğini anlarız. Güzel ve samimi sorular, nitelikli ve bereketli süreçleri tetikler. Bazı düşünceler dua yerine geçer. Bazı duygular dua yerine geçer.
Bazı arzular dua yerine geçer. Bazı hayaller dua yerine geçer.Bazı sorgulamalar dua yerine geçer. İşin garibi bazı hatalar da dua yerine geçer ve bu dua, bizi o hatanın düzeltileceği zemine doğru çeken bir halata dönüşüverir.”