Kelebeği öldürmek kitap yorumu
Herkese merhaba sevgili okurlar.Bugün Kelebeği öldürmek isimli muhteşem romanı yorumlamaya geldim.Öncelikle konusundan bahsedeyim.Ada,her ne kadar arkadaşı olsa da Safir okulunda okuyordur ama zorbalığa uğruyordur.Ve hepsi okulun sahibi olan Varis Adin yüzündendir.Bilinmeyen bir sebepten ötürü ondan nefret etmesi okuldaki herkesin ona karşı cephe almasına sebep olur.Ancak Ada güçlüdür her ne olursa olsun her zaman ayakta dimdik durur.Öncelikle Varis'in davranışları bana pek de kötü birisi gibi gelmiyor.Yani kitap boyunca Ada,hep zorbalıklardan dolayı Varis'i suçluyor ama hiçbirşey yapmıyor ki adam.Hatta tam tersine her zaman Ada'ya yakın davranıyor.Nefret ettiğine dair hiçbirşey söylemiyor.Bence bu davranışlarının altında yatan birşey var.Bence Ada'ya karşı bir sırrı var ama henüz bilmiyoruz.Kitabın sonunda Ada,Toprak adında biri tarafından bir havuzda boğulacakken tabii ki Varis onu kurtarıyor.Toprak ise çok yakın bir arkadaşını kaybettiği için arkadaşlarını suçluyor ve uyuşturucu satıyor.Ancak tabii ki cezasını çekmesi lazım.Herkesin hayatında kötü şeyler oluyor gidip de okla birilerini vurmuyor ya da sudan korktuğunu bilmesine rağmen havuzda boğmaya çalışmıyor.Kitap boyunca Ada'yı kurtaran Varis'i okuduk.Ama atışmaları çok güzeldi.Yazarımızın yazım dili çok güzel gerçekten.Çok beğenerek okudum.O nedenle kesinlikle 10 üzerinden 10 veriyor,mutlaka okumanızı öneriyorum sevgili okurlar.Artık en sevdiğim kitaplardan birisidir kendisi :) İyi okumalar dilerim..
#kelebeğiöldürmekserisi
#beyzaaksoykitapları