Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 04 Mayıs 2026 00:23 Teknoloji hayatımızı öylesine kolaylaştırdı ki, bazı değerleri bu yüzden unuttuğumuzu düşünüyorum. Mektup yazmak da bunlardan birisi. Bu ay Öğrencilerimle birlikte kıymetli yazarımız Hanzade Servi’nin “Sevgili Hiç Tanımadığım Çocuk “ kitabını okuduk. Kitap o kadar eğlenceli, bazı noktalarda o kadar komik ve bazen de o kadar hüzünlü ki sevmemek elde değildi sanırım. Aymen Öğretmen, öğrencilerinden seçtiği mektup arkadaşlarına mektup yazmalarını ister. Baler ise teknoloji çağında mektup yazmanın çok gereksiz bir şey olduğunu, yazmak istemediğini söyler. Çünkü Baler en yakın arkadaşı Dağhan’la birlikte çok istediği Teleskobu satın almak için para biriktirmek zorundadır, kısacası mektup onun için ikinci plandadır. Buna rağmen bir seferlik yazıp bir ağaç kovuğuna koymaya karar verir. Ve mektubunun orada olup olmadığını kontrol etmek için gittiğinde, orada farklı bir mektup olduğunu ve kendisine cevap yazildigini görür.Artık Baler’in de Meneviş isminde bir mektup arkadaşı vardır. Bundan sonraki olaylar ise çok farklı ilerliyor.Baler ve Meneviş’in sürpriz karşılaşması ve yaşananlar gerçekten çok hüzünlüydü. Beraberinde bir sürü mucize gerçekleşti. Acaba Baler istediği teleskoba sahip olabildi mi?Mektup arkadaşını sevdi mi? Tüm bunların cevabı kitapta saklı. Kitap on yaş ve üzeri çocuklar için uygun gibi görünse de bence her yaş grubunu duygulandıracak bir kitaptı.Önyargıların aslında ne kadar yanlış olduğu, empati kavramı, mektuplaşmanın ve dostluğun önemi, arkadaşlık ilişkileri ve hayatın mucizelerle dolu olduğu çok güzel bir şekilde anlatılmış.Kitap çok akıcı ve çok samimiydi. Gerçekten her yaştan okura tavsiye ediyor ve sizin için bir soru bırakıyorum: “Siz en son kime mektup yazdınız?”
Kitapla kalın