·256 syf.····Okunma: 07 Mayıs 2026 10:44 'Ben Malala' kitabı, Pakistanlı genç bir kız olan Malala’nın eğitim hakkı için verdiği mücadeleyi anlatan etkileyici bir yaşam öyküsü. Kitapta Malala’nın çocukluğu, ailesi, ailesinin eğitime verdiği destek, yaşadığı çevre ve kız çocuklarının eğitim görmesine karşı çıkan insanların baskıları anlatılıyor. Buna rağmen Malala’nın korkmadan düşüncelerini savunması ve eğitim hakkı için mücadele etmeye devam etmesi gerçekten çok etkileyici.
Kitabı okurken bazı yerlerde üzüldüm, bazı yerlerde ise Malala’nın cesareti karşısında hayranlık duydum. Özellikle yaşadığı zor olaylara rağmen umudunu yitirmemesi ve vazgeçmemesi çok anlamlıydı. Anlatım dili sade ve akıcı bir kitap olduğu için keyifle okunuyor, okuyucuyu sıkmıyor. Ayrıca kitap sayesinde Pakistan’daki yaşam koşulları ve bazı insanların eğitim hakkına bakışı hakkında da bilgi edinmiş oldum.
Bu kitap bana eğitimin ne kadar değerli olduğunu ve insanların haklarını savunurken cesur olmaları gerektiğini düşündürdü. Bence herkesin, özellikle öğrencilerin okuması gereken öğretici ve ilham verici bir kitap.