Kitapi’ye ben de üye oldum. Açıkçası artık insanların birbirine gerçekten bir şey kattığı platformlar görmek çok zorlaştığı için, böyle bir uygulamayla karşılaşmak bana iyi geldi. Çünkü çoğu yerde sosyalleşme yüzeysel şeyler etrafında dönüyor; burada ise insanların kitaplar üzerinden bir araya gelmesi çok farklı ve çok değerli hissettiriyor. İçeriğine baktıkça uygulamanın ne kadar özenle düşünüldüğü belli oluyor. Sadece “kitap okuyorum” demekle kalmıyor, gerçekten okuma kültürünü yaşayan insanları aynı yerde buluşturuyor. İnsan bir kitabı konuşurken aslında biraz da ruhunu açıyor. Sevdiği karakterleri, altını çizdiği cümleleri, etkilendiği hikâyeleri paylaşırken kendinden parçalar bırakıyor. Bu yüzden kitap odaklı bir sosyalleşme ortamı bana çok daha samimi, anlamlı ve gerçek geliyor. Bir kitabın bir insanı değiştirebildiğine, iyileştirebildiğine, yalnız hissettirmemeyi başarabildiğine inanıyorum. Böyle bir uygulamanın da insanları aynı duyguda buluşturması gerçekten çok kıymetli. Sadece içerik tüketilen bir yer değil; düşüncelerin, duyguların ve bakış açılarının paylaşıldığı bir alan olmuş. Bu da uygulamayı sıradan bir platform olmaktan çıkarıyor. Ayrıca bu tarz projeleri desteklemenin önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü emek verilmiş, amacı gerçekten güzel olan işler büyümeyi hak ediyor. Özellikle kitapların insan hayatındaki yerini tekrar görünür kılan her çalışma çok değerli. Günümüzde insanların dikkatini birkaç saniyelik içeriklerin ele geçirdiği bir dönemde, insanları yeniden okumaya, düşünmeye ve paylaşmaya teşvik eden bir uygulama görmek umut verici. Kısacası ben gerçekten sevdim. İçinde vakit geçirirken kendimi ait hissedebildiğim nadir yerlerden biri oldu. Emeği geçen herkesin ( Alperen ) eline, düşüncesine, yüreğine sağlık. Umarım çok daha fazla insana ulaşır ve büyür. Çünkü böyle güzel fikirlerin çoğalmasına gerçekten ihtiyacımız var.
Emeklerimizin kullanıcılar tarafından bu denli benimsendiğini görmek beni çok sevindirdip. Bizim ana amacımız sizin de dediğiniz gibi kitapseverler alıntılar paylaşırken aynı zamanda da kitap zevklerine göre sosyalleşebilsin, kitap okuma alışkanlığı kazandıracak hayat kolaylaştırıcı uygulama içi araçlarımızı kullansın ve Kitapi dünyasına dahil olsunlar 📚 Yazınız çok güzel olmuş elinize sağlık 🙏🏻
Thalion
Teşekkür ederim.☆