2026 137. kitabı
🅺🆁 🅺🆄🆁🅳🆄 𝙿𝚘𝚕𝚒𝚜𝚒𝚢𝚎 / 𝙼𝚊𝚌𝚎𝚛𝚊 Herkese Merhabalar... Sizlere kalemini çok sevdiğim yazardan başka bir macera ile geldim. Tabi işin içine hem macera hem de polisiye girince okuma keyfimiz de hali ile katlanıyor. İlk başlarda her kitapta olan o alışma sürecini atlatıp, konuya ve karakterlere de hakim olunca sayfalar da su gibi akıyor. Yani ilk başlarda biraz yavaş başladığı doğrudur. Ehh zaten bu her kitapta olan bir durum öyle hemen macera olsun olay olsun nerde görülmüş. İlk sayfaları atlatıp alışınca elinizden bırakmak istemeyeceksiniz... Biraz karekterler yine fazlaca arada bu da kimdi dediğimiz de oldu ama her biri özenle işlenmiş ve saglam karakterler olunca insan okudukça ona da alışıyor. Tabi bir de olayların belgelenmiş tarih olduğunu da kitabın ilk başından yazılınca ayrı bir dikkat ve başka bir bakış açısı ile okumak da kaçınılmaz oluyor. Gerçekler işin içine girince hali ile de romanın içinde akılda kalıcılığı daha bir yer ediniyor. Zaten yazarı artık tanıyanlar bilir sağlam araştırmalar ile olayları kurguya uyarlıyor. Ufak tefek değişikliker elbette ki gerçeklere bağlı kalarak eklemiş. Kısacası soluksuz okunacak bir kitap sizleri bekliyor... Kar Kurdu bugün ile başlıyor. William Amerikan hükümeti adına çalışan kırk yılı aşkın süre önce Moskova da (tabi Büyükelçilikte çalışanlar dışında, Soğuk Savaş sırasında Moskova'nın Amerikalılar için gidilmeyecek bir yer olduğu gerçeği de vardır)ölmüş olan babasını ikinci kez gömmek için Novodeviyç Mezarlığına gelir. Ayrıca da abasının nasıl öldüğünü bulmak için gelmiştir. Babasının ölüm haberini aldığı zaman ise okulun yatakhanesinden çağırılmış henüz ön yaşında bir çocuktur. Babasının arkadaşının sadece öldü, intihar etti demesinden başka bir şey bilmez. Gerçekleri ise çok daha sonra öğrenecektir. Nerede? Ne zaman? Öldüğünü nasıl öldüğü ise cevabı yıllar sonra bulunacak bir sorudur. William gerçeği öğrenmek ister bunun için de durmayacaktır. Kolay olacak mı? Öğrendikleri ağır gelecek mi? Başı derse girecek mi? Ee zaten kitapta da bu sorunun cevabını anlatılanlar ile geçmişe giderek bulacaksınız. Ne yazık ki ayrıntıya giremiyorum ama bir dakika neden yazık olsun ki okuyanlar bulsun o zevki ve keyfi de yaşasın. Dünya Savaşı'nın acımasızlığını gözler önüne bir kez daha seren adeta bir kedi fare kovalamacası hissi veren ince işlenmiş bir polisiye macera okumak isteyenler kitap sizi bekliyor... Keşke daha sevgi dolu barış içinde bir dünya olsa bu yaşananlar hiç olmasa, olmaya devam etmese.
Kar KurduGlenn Meade · Sia Kitap · 20261,131 okunma