Düşünceler Sanatı :)
2026 65. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2026 09:37
Öncelikle kitaba isminden dolayı kaba bir üslubu varmış gibi ya da kaba şeyler anlatılıyormuş gibi bakmayın derim çünkü kesinlikle öyle bir anlatımı yok. Kitapta kaba kuvvetten çok aklın, savaşa hazır olmanın ve savaş içinde ne zaman ne yapılmalıdır gibi durumların üzerinde daha çok duruluyor. Özellikle “en büyük zafer savaşmadan kazanılandır” fikri bence savaşına kaba kuvvetten çok zeka işi olduğunu anlatmaya yetiyor. Yazar genel olarak keskin bir dil kullanmış. Ama bu kitabı yorucu bir hale getirmemiş. Sadece söylediği şeyler daha köşeli ve daha nesnel gibi hissettiriyor. Zaman zaman kendi aklından geçenleri öğüt verir gibi anlatırken bazen de direkt stratejik bilgiler veriyor. Savaşta bize düşen düşmanı tanımak kadar kendimizi tanımaktır aynı zamanda bu olguyu kitabın bir çok bölümünde hissediyoruz. Ancak şöyle bir durum var kitap(metin) kısa ve bazı bölümler havada kalabiliyor. Özellikle stratejik bilgiler verilen yerlerde bazı temel bilgilere hakim değilseniz biraz yavaş ve ağır ilerliyor kitap(yanınızda bir sözlük veya bir telefon olsa iyi olur). Genel hatları ile Savaş Sanatı sadece savaş üzerine yazılmış bir kitap değil. Biraz daha insan kararları nasıl almalı, alması gereken kararları neye göre almalı, kendini ve karşısındaki problemi nasıl daha iyi tanımalı... gibi gibi konuları ele alışıyla ufuk açıcı bir kitap olmuş. Okuyacak herkese keyifli okumalar :)
Savaş SanatıSun Tzu · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202649,5bin okunma