···Okunma: 08 Mayıs 2026 14:10 Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri, uzun zamandır düşüncelerimdeydi. Sonra Ene ile karşılaştım. Zat üzerinden nefsi tanımlamış. Bende iki ben var sanırdım. Çatışırdım sürekli diğer yanımla. Bazen yenik düşer kaybederdim. Çoğu zaman yenilen taraf olurdum. Umutsuzluğa kapılıp yaşamaktan ümidi keserdim. Sonra yeni heyecanlar katar beni ayağa kaldırırdı. Yine kandırırdı beni yani. Ve aynı hüzünlü sonla yıkılırdım her defasında. Onunla savaşma kararı almıştım. Kötüydü farkettim içimde bir ben. Söyledikleri canımı sıkıyor tahammül edemiyordum. Kitapta dediği gibi Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin o mübarek sakalını lavabo yerlerini temizlercesine onunla mücadele etmeye başlardım. Can yakıcı olduğunu okuduğum da çok sevindim. Çünkü o kötü benin canımı acıtmasına anlam veremiyordum. Meğer galip geldiğim için can yakıyormuş. Neticede tanışmış oldum içimdeki kötü benle. Nefisle. Kitabı okurken ne sohbet edipte hilelerini konuştuk. Eskiden nefret ederdim bu benlikten. Şimdi kimlik tanıma yaptığım için artık kiminle konuştuğumu, kimin bana seslendiğini biliyorum. Ey Nefis. Çok acımasızsın. Çokta zalim! Beni hayal kırıklığına uğratan tek şey benden hiç gitmeyecek olman. Ölümle senden kurtulurum zannederdim. Ölüm senin terbiye bulduğun son halinmiş. Ben son ana kadar senin bu yolculukta ilerlemek zorundayım. Çok yorulduk biliyorum. Bu imtihan dünyasını umarım başarı ile atlatırız.
Ayrıca Azîz Mahmut Hüdayi Hazretlerine sevdalanmamak elde değil. O hep düşüncelerimdeydi. Bu kitapla ona olan saygım ve sevgim katlandı. Rabbim sefaatine Nail eylesin. Amin