İlk defa okudugum bir kalemden, harika bir öykü kitabıyla geldim ..11 öyküden oluşuyor kitap .
Öykülerin her biri modern hayatın gürültüsü arasında unutulmuş insan hikâyelerini sessiz ama derin bir dille anlatıyor . Nostaljiye yaslanan, Anadolu insanının emeğini, yoksulluğunu, sabrını ve iç güzelliğini merkeze alan hikâyeler.
Son zamanlarda sık sık okudugum kitaplarda karşılaştığım 80 lerin kaotik ortamı buradaki bazı öykülerde de çıktı karşıma.
Sadece olay anlatan bir öykü derlemesi değil; aynı zamanda kaybolan bir kültürün, eski mahallelerin ve iyi insanların hayatlarını yaşatıyor adeta ..
Mustafa Kutlu tarzı bir anlatımı var yazarın. Günlük yaşamda karşılaştığımız sıradan insanları anlatmış öykülerde.O kadar gerçek ki karakterler öyküde ki anne anneniz ,kadın komşu teyze,adam bakkal amca gibi ..Tanıyorsunuz. Özellikle de 80 kuşağı iseniz daha tanıdık gelecektir .
Ancak şunu da belirtmek isterim ki acayip uzun,bazen yarım sayfaya varan betimlemeler vardı .Ama ben sıkılmadım okurken ...
En sevdigim öykü Annem Şimdi Uyku Çiçeği oldu benim .Genç yaşında paraya tamah edip evlenip Almanya ya giden kız, 5 yıl sonra annesine geliyor. Ama annesi her şeyi unutmuş.Bana çok dokundu bu hikaye. ..
Dünya dönmeye devam ederken insanın derdi, sabrı ve umudu da sürüyor.Bunu asla unutmamak gerek ...
Kitapla kalın dostlar. ...
Dünya Döner Gam İçindeReşit Güngör Kalkan