2026 5. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2026 15:55
~SİYER-İ NEBÎ~ Bir çırpıda okuyup bitirmek istemiyorum artık Rasulullah'ı anlatan eserleri. Uzun süreçlere yayıyorum. O'nunla(ص) hemhal olmak çok çok ayrı bir hissiyat. Sadece peygamberin hayat hikâyesi olarak bakılırsa sürekli aynı olay örgüsünü tekrar etmek gibi algılanabiliyor. Ama Rasulullah'ın hayatı hangi olay üzerine hangi mercekle okunursa onu sunuyor okuyana. Ne ararsa buluyor insanoğlu O'nun(ص) hayatında. Üsve-i Hasene (En güzel örnek) buyuruyor Allah, Rasûlü için. Hayatlarımızın her anına ışık tutuyor, yön veriyor, dertlerimize devâ, gönüllerimize şifa oluyor.. Siyer okumalarımda bu kez Yasir Qadhi'nin eseri eşlik etti bana. Eser sadece tarih anlatmakla kalmayıp derin bir analizle modern dünyanın sorularına sorunlarına siyerden cevaplar sunuyor. Klasik kaynakların derinliğini modern bir analizle harmanlayarak bize bambaşka bir ufuk açıyor. Olayları sadece kronolojik bir sıra ile değil, arkasındaki hikmet ve derslerle okumak isteyenler için muazzam bir başucu eseri. Siyer okumayı sevenlere, ilk defa siyer okuyacak olanlara tavsiyemdir.
Siyer-i NebiDr. Yasir Qadhi · Tahlil Yayınları · 066 okunma