Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Sadeceokur

Sadeceokur
@Mahfuzati
Gazi Ü. Matematik İstanbul Ü. İlahiyat
29 okur puanı
Mart 2018 tarihinde katıldı
Sadeceokur
Bir kitabı okumaya başladı
Kur'an'da Karakter İnşası
Kur'an'da Karakter İnşasıYasin Pişgin
8.7/10 · 468 okunma
Reklam
272 syf.
·
Puan vermedi
Bakara Suresi Sohbetleri 2
Bakara Suresi Sohbetleri 2Nouman Ali Khan
9.7/10 · 192 okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Eğer dünya, Allah katında sivrisineğin kanadı kadar bir değere sahip olsaydı, Allah hiçbir kâfire dünyadan bir yudum su bile içirmezdi.
Sayfa 275
Reklam
120 syf.
·
Puan vermedi
Tasavvuf büyüklerinden Ebu Abdurrahman es-Sülemî tarafından yazılmış olan eser her okurun kolaylıkla anlayabileceği şekilde oldukça sade bir dille kaleme alınmıştır. Okuyan herkesin kendinden, nefsinden izler bulabildiği bölümlerle ruhun belli başlı hastalıklarına değinilmiş ve bu hastalıklardan kurtulabilmenin çareleri okura sunulmuş. Yazar, bu hastalıklardan bahsettikten sonra bu hastalıkların hepsini belirlemenin oldukça zor olduğunu eserde belli başlı kusurlardan söz edildiğini ve biz okurların bu bahsedilenlerden yola çıkarak ruhumuzdaki hastalıklara çareler bulmamız gerektiğini anlatmaktadır. Kişinin kusurlarını farkedebilmesi için de önce nefsini iyi bilmeli iyi tanımalı ona göre çareleri kendine reçete edebilmelidir. Şu da var ki; kişi kendi nefsinin kusurlarını görmekten hoşlanmaz. Bu sebeble kusurlarımızı görebileceğimiz, hastalıklı ruhumuzu tedavi edebileceğimiz manevi tabiblere, manevi reçetelere ihtiyacımız olduğu aşikârdır. Bu noktada da devreye tasavvuf girer. Tasavvuf hâl ilmidir. Takva ilmidir. Ateşten bir gömlek giymek gibidir..O gömleği giyebilenlere, hakkıyla taşıyabilenlere selâm olsun..
Ruhun Hastalıkları ve Çareleri
Ruhun Hastalıkları ve ÇareleriEbu Abdurrahman Es-Sülemi · Sufi Kitap · 20191,345 okunma
139 syf.
·
Puan vermedi
Eser, nasib olursa artık her Ramazan okumalıyım dediğim, Üstad Karakoç'un farklı zamanlarda kaleme aldığı oruca dair yazılarından oluşuyor. Oruca dair yaptığı tasvirleri öylesine güzel öylesine tatlı ki.. Okurken satırların arasından bir zaman yolculuğuna sürükleniyor insan adeta. Üstad'ın yaptığı bazı benzetmeleri bazı tanımlamaları okurken zamandan ve mekandan soyutlanırcasına farklı bir aleme akıyor sanki insan. Orucun bedenleri kamçılayan, ruhları şahlandıran bir diriliş davetçisi olduğunu idrak ediyoruz satırlarda.. Ve Üstad "Madem ki oruç sırrını yalnız bizim kavrayabileceğimiz bir gayb silahı, bir gök armağanı o halde zayıfın zayıfı olduğumuz bu çağda ondan sonuna kadar faydalanmamız, onu tepeden tırnağa kuşanmamız gerekmez mi?" diyor. Elbette gerekir.. Çocukluğun orucundan da bahsediyor Üstad. Her kelimesinde kendimizden, kendi çocukluğumuzdan izler bulduğumuz tatlı anılar..Tekne oruçlarımızdan.. O küçücük bedenlerimize rağmen, henüz üzerimize farz olmadığı halde engin bir iman aşısının oluşturduğu etkiyle kıyamayıp tamamlamya gayret ettiğimiz o saf temiz oruçlarımızdan.. Çocukluğun, gençliğin ve yaşlılığın her bir dönemin ayrı bir imtihanı olduğu halde Diriliş İşçisi olduğumuzu hatırlayarak oruç ağacının gölgesinde ruhlarımızın soluklandığı daha nice Ramazanlara.. Üstad'a rahmetle..
Samanyolunda Ziyafet
Samanyolunda ZiyafetSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20233,283 okunma
149 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.