Mantık mı duygu mu? Duygu daha ağır basar.
Duygular, mantığın önünde bir engeldir.
Sayfa 167
2 +1'leme
3.246 Gösterim
Öne Çıkan Yorum
açıkçası kişiden kişiye net ölçülerle değişir. Çevre, ekonomik durum, eğitim, cinsiyet elbette sağlam etkiler. Duygularla hareket eden uçlarda yaşar, zevki de hüznü de sağlam yaşar. Risk primi yüksektir, coin gibidir. Mantıkla hareket eden, merkez sağ/sol gibidir, sağlamcıdır. Ne güler ne ağlar. En fazla gülümser ya da gözleri dolar. Gayrimenkulcüdür.
Klavyeniz dert görmesin hocam benzetmeleiriniz çok güzell ve doğru
Duygular bir adım öndedir. Bazen gözümde aslan gibi gördüğüm insanlar ile aramdaki duygular bitince ite bile benzemiyormus ve ben hayret ediyorum neden bu kadar ne hissettim de böyle gördüm dediğim insanlar oluyor 🤷🤷🤷 duygu mantığın katilidir
Duygu mantığın katilidir cümlesine katılıyorum
Bazen duygular doğru düşünmenin önüne geçer
Katılıyorum hocam buna rağmen duyguları tercih ederdim:)
Mutluluk bir tercihtir Leke. Ve bedeli unutmaktır. Hatırlamak, sadece acı verir. s.169
Duygular ağır basabilir ama bence mantıkla hareket edilmeli. Ya da bu iki durum arasında doğru bir itidal bulunmalı diye düşünüyorum.🌱
İtidal iyi gibi görünüyor ama bende duygu ağır basıyor. İnsandan insana değişen bir durumdur duygu ve mantık seçimii
Mantığın işleyiş şekli ile duygunun ağar basan yönü bir yerde iki kısımda insana düşünmenin faydası ne olabilir diye soru yöneltmeli duygu sahibi olmanın her insana has olacağını zannetmiyorum. Aynı duygular karar aşamasında engelleyici rolünü üstleniyor. Aklın soru sorma ne olup bitiyor merakı insanı doğru kılma niteliği açısından çok çok önemli hatta bir film vardı izlemenizi tavsiye ederim 1899 film günümüz bir çok olayın perde arkasını irdelerken neden duygularımıza yenik düşüyoruz diye iç açıcı bir film
Eyvallah hocam İnşallah en kısa zamanda izleyeceğim