terapi masraflarınızı arttıracak bir 80 sayfa.
2026 29. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2026 10:42
Uzun zaman sonra, postitlemekten okuyamadığım bir kitap oldu. Hatta şöyle söyleyeyim, asla bitmeyen turuncu postitim bu kitabı okurken bitti ve kitabın kenarı postitten görünmüyor. Kitabı beğeneceğimi biliyordum ama bu kadar beğeneceğimi hiç düşünmemiştim, genel geçer bir savaş kitabı olur diye düşünmüştüm ama asla öyle olmadı. Yazım dili kimisine basit gelebilir lakin benim için oldukça yeterli, etkileyici ve kederliydi. Bazı cümlelerin kuruluş tarzını kendi cümlelerime benzettiğimden de yazım dilini bu kadar sevmiş olabilirim. Normalde birinci tekil kişiyle yazılmış eserlerin yazım dilini çok sevmem, bu istisna oldu. Cümleler o kadar etkileyiciydi ki, kitabı okulda okumasaydım belki gözlerim dolabilirdi ancak bu kitap ağlatmaktan kötüsünü yapıyor ve yüreğinizi dağlıyor. Ben savaşla ilgili olan her şeyi okumayı, izlemeyi, yazmayı vs çok seven biriyim, savaşlardan nefret etsem de. Çünkü insanlığın varolduğu yerde zulüm yoksa kıyamet kopmuş demektir. Bu nedendir ki, savaşın gerçekliğini tüm çıplaklığıyla ortaya koyan eserleri tüketmeyi seviyorum ve insanlığın kendisine bunu nasıl yapabildiğini görünce kendimden iğreniyorum. Ve bu kitapta her şey o kadar acıklı anlatılmıştı ki... "...cinnet ve dehşet." kitabın ilk cümlesi de kendini çok güzel özetliyor. Kitabın bir askerin elyazma parçalarından oluşması çok hoşuma gitti, günlük okumayı severim ve şu an günlük tarzında bir kurgu yazmaya çalıştığım için bunu okumak iyi geldi. Birinci kısımda bir askerin ikinci kısımdaysa onun kardeşinin elyazmalarını okuyoruz. Böylece savaşın hem içinde hem de dışında yaşamış iki insanin psikolojisinin farkına varıyor ve eninde sonunda ikisinin delirdiğini görüyoruz. Kitap beni gerçekten çok etkiledi uzun süre etkisinden çıkamayacağım gibi görünüyor. Alıntıladığım yerlerin hepsine kefilim profilimden ulaşabilirsiniz şahsen okunmaya değer olduklarını düşünüyorum. Kitabın dili bana ağır gelmedi ama psikolojik bir kitap olduğu için size ağır geleceğini düşünüyorsanız daha sonra okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca içerdiği konular nedeniyle en az 14 yaşındakilere öneririm. Umarım sevdiğiniz bir kitap olur, okuyacaklara keyifli okumalar dilerim.
Kızıl KahkahaLeonid Andreyev · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20257,8bin okunma
Postitli kısımları okuduğum için kitabı okumuş sayılıyormuşum O kadar postitlenmişti ki kitap😢
👾👾
İnceleme çok güzel olmuş ve kitabı merak ettim İnşallah bir gün okurum. ☺️🫶
filepenyez ✯
çok teşekkür ederimm, umarım okursun sen de 🫶🏻🫶🏻
Cidden yaa aşırı psikoloji bozuyor özellikle de sonları bayılıyorum bu kitaba
filepenyez ✯
bir an bende delirecegim sandım
Ben etmek merak. 🙄
sen acilinden okumak 🙂‍↕️
Oha 10/10 verilmiş merak ettim şimdi bak
sena 🥳🥳🥳
sanırım okiycam asiri merak ettim🤓
oku oku bayılırsın eminim 🫶🏻🫂