Döneceksin Diye Söz Ver Kitap Yorumum
2026 50. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2026 20:57
“Bazı insanlar kaderine geç kalır ama kalbine asla…” ‎ ‎Merhabalar canlarım ‎Ben geldim ve bugün sizlere hem yazıldığı platformda ilk bölümlerinden beri takip ettiğim hem de elimden bırakamadan okuduğum o harika kitapla geldim ‎Döneceksin Diye Söz Ver ile sizlerleyim ‎ ‎Mahir Ali Türkşanlı… Görevinde başarılı, sert mizacıyla dikkat çeken bir Türk üsteğmen ‎Fakat çıktığı son görev sırasında sürekli rüyalarına giren bir kız görmeye başlıyor. Her defasında yüzünü göremeden uyanıyor ve o gizemli kadının kim olduğunu merak ediyor… Açıkçası ben daha burada hikâyeye aşırı bağlandım ‎ ‎Görev sırasında yaralanan Mahir, birliğine oldukça kötü bir hâlde dönüyor. Arkadaşlarının ısrarıyla revire gitmeyi kabul ediyor ama içeri girdiği anda hem enfeksiyonun etkisiyle hem de geçirdiği iç kanama nedeniyle bilincini kaybediyor. Ve tam o anda rüyalarında gördüğü o kızın yanında olduğunu hissedip “Buldum seni peri kızı…” diyor ‎Ama karşı taraftan gelen “Asıl ben seni buldum…” sözü… İşte o sahnede kalbimi bıraktım diyebilirim ‎ ‎Hastaneden çıktıktan sonra Mahir’in yolu tekrar o gizemli kızla kesişiyor. Üstelik oldukça kaotik bir şekilde Peri’nin başı ev sahibinin sapık oğluyla dertte ve yardımına Mahir yetişiyor. Sonrasında Mahir öğreniyor ki Peri, çalıştığı karargâhtaki yeni hemşirelerden biri ‎ ‎Ve tabii ki olaylar burada durmuyor… ‎Mahir’in etrafındaki herkes onu evlendirmeye çalışırken Peri’den gelen o teklif geliyor: ‎“Evlensene benimle yüzbaşım…” ‎ ‎AY BEN BURADA KOPTUM ‎ ‎Anlaşmalı evlilik temasını zaten çok severim ama Mahir ve Peri’nin enerjisi bambaşkaydı. Aralarındaki atışmalar, o sıcak tim ortamı, dostluk bağları, birbirlerine şarkılar armağan ettikleri sahneler… Hepsi o kadar samimi ve güzeldi ki kitabı okurken kendimi onların yanında hissettim ‎ ‎Bir yandan kahkahalar attım, bir yandan da Peri’nin geçmişini öğrendiğimiz sahnelerde boğazım düğümlendi… Özellikle dini nikâh sahnesinde Peri’nin “Hangi babanın adını söyleyeyim?” dediği an… İşte orada gerçekten gözlerim doldu Çünkü Peri evlat edinilmiş bir kız ve aidiyet duygusunu o kadar derinden hissettiriyor ki… Mahir’in ona verdiği destek ise kalbimi eritti ‎ ‎Mahir’in Peri’ye yavaş yavaş kayan gönlü, anlaşmalı başlayan o evlilik oyununun zamanla gerçek duygulara dönüşmesi, görev sahneleri ve kitabın o unutulmaz finali… Gerçekten her şeyiyle aşırı severek okuduğum bir kitap oldu ‎ ‎Bu arada Mert karakterine ayrıca BA-YIL-DIM Fenasi yorumlarıyla beni kahkahaya boğdu resmen. ‎ ‎Eğer sizler de; ‎ Askerî kurgu ‎ Anlaşmalı evlilik ‎ Huysuz yüzbaşı x peri kızı enerjisi ‎ Aile gibi hissettiren tim ortamı ‎ Hem güldüren hem duygulandıran sahneler ‎seviyorsanız bu kitaba mutlaka şans vermelisiniz ‎ ‎Ben serinin devamını inanılmaz merak ediyorum ve Mahir ile Peri’yi tekrar okumak için sabırsızlanıyorum
Döneceksin Diye Söz VerMelin Söğüt · Dex Yayınevi · 202635 okunma