2026 27. kitabı
Çok güzel bir kitabın yorumuyla geldim size, Ahlem.. Ahlem aslında rüya demek ve yazar bu ismi ilk kez kendi rüyasında görüyor, kayıtsız kalamıyor bu isme ve bir hikaye yazmak istiyor buna dâir, bu kısmı bile merak uyandırdı bende.. Kitapta beni en çok içine çeken şey sadece olay örgüsü değil, karakterlerin duygularını gerçekten hissedebiliyor olmak oldu. Daha ilk sayfalardan itibaren Ahlem’in dünyasına giriyorsunuz ve onun yaşadığı iç çatışmaları, korkularını, güçlü görünmeye çalışırken içinde taşıdığı kırılganlığı çok net hissediyorsunuz. Karakter olarak çok kusursuz yazılmamış olması da hoşuma gitti; çünkü bu onu daha gerçek kılıyor. Bazen verdiği kararlara kızdım, bazen ‘tam da böyle yapmalıydı’ dedim ama her durumda onun yolculuğunu merak etmeyi bırakmadım. Kitabın konusu genel olarak sadece dışarıdan görünen olaylardan ibaret değil; aslında insanın kendiyle savaşı, geçmişiyle yüzleşmesi, seçimlerinin sonuçları ve kim olduğunu bulma çabası etrafında şekilleniyor. Bu yüzden hikâye ilerledikçe sadece ‘sonra ne olacak’ diye değil, karakterlerin bu yaşananlardan nasıl değişeceğini de merak ediyorsunuz. Özellikle Ahlem’in yaşadığı dönüşüm bence kitabın en güçlü taraflarından biri. Başlangıçtaki haliyle sonlara doğru geldiği nokta arasında hissedilir bir değişim var. Yan karakterler de hikâyeyi doldurmak için yazılmış gibi durmuyor; her birinin olaylara bir etkisi var. Bazı karakterlerle hemen bağ kurarken bazılarına ciddi anlamda sinir oldum ki bence bu da yazarın karakterleri başarılı yazdığını gösteriyor. Çünkü bir karakter size bir şey hissettirebiliyorsa, orada bir emek vardır. Yazarın dili de oldukça akıcıydı. Sayfalar hızlı ilerliyor ama aralarda altı çizilesi cümleler de çıkıyor. Özellikle duygusal sahnelerde o his geçiyor, yapay durmuyor. Ahlem, Ateş, Halil arasında yaşananlar özellikle merakla okuyacağınız noktalar olacak örneğin.. Genel olarak Ahlem, sadece olay odaklı değil; karakter gelişimi, duygusal derinlik ve içsel yolculuk sevenlerin keyifle okuyabileceği bir kitap. Ben kitabı bitirdiğimde sadece hikâyeyi değil, karakterlerin yaşadıklarını da uzun süre düşündüm.. Kadına şiddet, öfke patlamaları da yok değil kitapta. Çok ince işlenmiş mesajlar içeriyor kesinlikle. Su gibi akıp giden güzel bir kitap okuyayım diyorsanız tavsiyemi göz ardı etmeyin derim. Kitapla kalın
AhlemBelgin Şirin · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 20262 okunma