Belgin Şirin, hikâyesine Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı, doğayla iç içe ve samimiyetin hüküm sürdüğü Sokutaş köyünde başladı. Çocukluk
yıllarını köy okulunun sıralarında, toprağın kokusunu ve kurduğu hayalleri içine çekerek geçiren Şirin’in eğitim yolculuğu, ilkokul öğretmeninin ailesini ikna etmesiyle birlikte köyden İstanbul’un hareketli sokaklarına uzandı.
Ortaokul ve lise eğitimi İstanbul’da tamamlayan Şirin, içindeki öğretmenlik tutkusuyla Kastamonu Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Öğrenmeye olan dinmeyen merakı sayesinde aynı üniversitede çift ana dal yaparak okul öncesi öğretmenliği bölümünü de başarıyla tamamladı. Çocukların dünyasında bir ışık olma gayesiyle çıktığı bu yolda, mesleğini sadece bir iş değil, bir yaşam biçimi haline getirdi.
Meslek hayatına özel eğitim kurumlarında adım atan yazar,
akademik ve pedagojik gelişimini durmaksızın sürdürdü. Bu
süreçte Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde “Uzman Öğretmen
Sertifika Programı”nı başarıyla tamamladı. Ardından Biruni
Üniversitesi’nde “P4C (Çocuklar İçin Felsefe)” eğitimini alarak
uzmanlık alanını genişletti. Son olarak Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde “Anlayarak Hızlı Okuma Eğitici Eğitimi”ni
tamamlayarak profesyonel yetkinliklerini pekiştirdi.
Eğitimci kimliğinin yanı sıra kelimelerin iyileştirici gücüne her zaman inanan yazar, pedagojik birikimini edebi bir derinlikle harmanladı. Bir rüyanın izinden giderek kaleme aldığı ve bir insanın içsel yolculuğunu anlatan ilk kitabı “Ahlem” isimli romanıyla, okurlarının kalplerine dokunmayı hedefliyor.
Bugün hem bir uzman öğretmen hem de bir yazar olarak, çocukların ve
yetişkinlerin dünyasına anlam katmaya devam ediyor.