Yurdagül Şahin ~ Yanık Tüy
İç𝐢𝐦𝐝𝐞𝐤𝐢 𝐢𝐲𝐢𝐥𝐢𝐤 𝐤ı𝐫ı𝐧𝐭ı𝐥𝐚𝐫ı 𝐤ı𝐩ı𝐫𝐝ı𝐲𝐨𝐫 𝐛𝐚𝐳𝐞𝐧, 𝐛𝐚𝐤𝐚𝐦ı𝐲𝐨𝐫𝐮𝐦 𝐠ü𝐳𝐞𝐥 𝐲ü𝐳ü𝐧𝐞. 𝐁ı𝐫𝐚𝐤𝐬𝐚𝐦 𝐛𝐢𝐫 ç𝐢ç𝐞𝐤 𝐠𝐢𝐛𝐢 𝐤𝐞𝐧𝐝𝐢 𝐝𝐨ğ𝐚𝐧𝐚 𝐮𝐲𝐠𝐮𝐧 𝐛ü𝐲ü𝐬𝐞𝐧, 𝐤𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥𝐬ü𝐳, 𝐝𝐞𝐧𝐞𝐭𝐥𝐞𝐧𝐦𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐲𝐚ş𝐚𝐬𝐚𝐦 ö𝐳𝐠ü𝐫𝐜𝐞 𝐝𝐢𝐲𝐨𝐫𝐮𝐦. 𝐒𝐨𝐧𝐫𝐚 𝐮𝐳𝐮𝐧 𝐠𝐞𝐜𝐞𝐥𝐞𝐫 𝐛𝐨𝐲𝐮 𝐭ı𝐫𝐧𝐚𝐤𝐥𝐚𝐫ı𝐦𝐥𝐚 𝐝𝐮𝐯𝐚𝐫𝐥𝐚𝐫𝐚 𝐲𝐚𝐳𝐝ığı𝐦 𝐢ç𝐢𝐦𝐝𝐞𝐤𝐢 𝐤𝐚𝐫𝐚𝐧𝐥ı𝐤, 𝐞𝐯𝐢𝐧 𝐲ü𝐤𝐬𝐞𝐤 𝐭𝐚𝐯𝐚𝐧𝐥𝐚𝐫ı𝐧𝐝𝐚, 𝐛𝐨𝐦𝐛𝐨ş 𝐨𝐝𝐚𝐥𝐚𝐫ı𝐧𝐝𝐚 ç𝐨ğ𝐚𝐥𝐚𝐧 𝐲𝐚𝐥𝐧ı𝐳𝐥ığı𝐦 𝐞𝐬𝐢𝐫 𝐚𝐥ı𝐲𝐨𝐫 𝐛𝐞𝐧𝐢, 𝐤𝐨𝐫𝐤𝐮𝐲𝐨𝐫𝐮𝐦 𝐲𝐢𝐧𝐞. 𝐙𝐚𝐦𝐚𝐧ı𝐧 𝐲ı𝐫𝐭𝐭ığı 𝐝𝐮𝐯𝐚𝐫𝐥𝐚𝐫 𝐠𝐢𝐛𝐢 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐦𝐩𝐚𝐫ç𝐚, 𝐝𝐚𝐫𝐦𝐚𝐝𝐚ğı𝐧ı𝐤 𝐝𝐮𝐲𝐠𝐮𝐥𝐚𝐫ı𝐦 𝐲𝐚𝐦𝐚 𝐭𝐮𝐭𝐦𝐮𝐲𝐨𝐫 𝐚𝐫𝐭ı𝐤.
Merhaba, Semra ile, @alakargayayinlari çıkan, Yurdagül Şahin kaleminden, #yanıktüy kitabını okuduk. Öncelikle kitap öykü türünde ve 89 sayfa. İçerisinde 12 öykü bulunuyor. Öykülerin konuları içimizden, zamanında birilerinin başına gelmiş şeylerden oluşuyor. Tel Toka öyküsünün savaş döneminden bir konusu olması ve Azalma hikayesi ise bana darbe dönemlerini anımsattı. Ayrıca içlerinden en çok Göç Masalını sevdim. Akıcı, hikayelerinin derin anlamları olduğunu düşünüyorum. Verdiği mesajlar, işlediği konular ustalıkla kaleme alınmıştı. Yazarın kaleminden ilk defa okumuş olsamda son olmayacak diyebilirim. Uzun zamandır öykü okumayan biri olarak benim nefes almamı sağladı. Bir kahve yanınıza eşlik edecek bir kitaptı. Öykü severlerin yazarın kalemini çok seveceğine eminim. Benim kesinlikle tavsiye ettiğim bir kitap oldu. Kaçırmayın. Sevgiyle kalın.
Göç Masalı
Bir zamanlar bir adam Kaf dağının ardındaki kudretli topraklar için göç etmiş ama aradığını bulamamış ve hayattan göç etmiş. Oğlu Yusuf ise onun gibi hiçbir yere sığamamış ve sürekli köyden köye gezmeye devam etmiş. Köyün birinde tutulduğu Elif ile aynı şekilde başka bir köye gitmişler, Yusuf, çalışkan ve güçlüymüş. Tarla ürünleri yapmış, çok katlı evler yapmış. Çıraklar usta olunca köylü, Yusuf’u tekrar istememiş. Tekrar yollara düşmüşler. En sonunda dayanamayıp çocukları olduğu köye geri döndüğünde yerinde bir şey bulamamış. Yanık TüyYurdagül Şahin