2026 13. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2026 23:24
“Yazma, yazma başlamadan uzun süre önce başladı.” “Okumaya zaman ayırın. Bu çalışma, yavaş yavaş ve uzun bir zaman diliminde yazıldı. Yazdım, çıkıp gittim, üzerine düşündüm, geri döndüm ve biraz daha yazdım, çıkıp gittim, biraz daha düşündüm ve geri döndüm ve biraz daha yazdım. Çoğu kişi bu çalışmayı yazıldığı şekilde okudu. Bir parça okuyup dışarı çıktılar, üzerine düşündüler, sonra tekrar geri geldiler” Kitabı nasıl okumanız gerektiğini söylüyor Estes. Jungcu felsefe Freudcu felsefeden faydalanıyor yer yer.. derin sembolik zaman zaman mistik.. “içindeki vahşi kadını öldürme” Peki kim bu vahşi kadın? Saldırgan, medeni olmayan, taşkın anlamında kullanılmaz.. İç sesini duyan, sezgilerine güvenen, konforlu olmasa da yaratıcı olan, sınır çizen, bastırılmış arzularını reddetmeyen kadın…Kadın, ruhundan uzaklaştığında yorulur. İçgüdülerine döndüğünde iyileşmeye başlar. Bu yüzden kitapta kurt metaforu çok önemlidir. Yönünü sevgisiyle bulan, sürüyle yürüyen ama kendi doğasını kaybetmeyen, yaralansa da hayatta kalmayı bilen.. Estes’in bana ilk kez hayatımda kitabımı çizdiren mesajı “ben sadece başkalarının ihtiyaçlarından ibaret değilim”dir… Kitap kadınlar için yazıldığı kadar erkekler için de yazılmıştır. Çünkü birbirlerini tamamlayan tamamlaması gereken bir görevleri vardır. Bu yüzden vahşi ruhla bağlantı kurmak için ahenkle uyumlanmak için erkeklerin de okuması gerekir. Hele hele vahşi ruha sahip kadınları kızları varsa.. Mavi sakal da Elsiz Kız da olduğu gibi vahşi ruhlarının kanatlarını kesmek yerine onları yönlendirerek hayata geri vermeleri için gereklidir bu.. Sen hep özel kalacaksın benim için 20 yıl sonra dahi.
Kurtlarla Koşan KadınlarClarissa P. Estes · Ayrıntı Yayınları · 202110,7bin okunma
Sayende aldik🥰🥰🥰
Asya
Öyle mi çok sevindim, şu anlaştığımız kitaplar bitsin başlarsın, desteklerim :)) Hatice