2026 15. kitabı
Kendimize Geç Kalmamak Üzerine: "Kendimden Özür Dilerim" ​Hepimiz hayatın koşturmacası içinde başkalarına yetişmeye çalışırken en çok kimi ihmal ediyoruz? Cevabı hepimiz biliyoruz ama itiraf etmesi biraz güç: Kendimizi. ​Geçenlerde elime aldığım ve kahve eşliğinde sayfalarında kaybolduğum Miraç Çağrı Aktaş’ın "Kendimden Özür Dilerim" kitabı, tam da bu noktada kalbime dokundu. Kitabın kapağında yer alan o meşhur cümle aslında her şeyi özetliyor: "Fazla iyi niyet, insanı kendinden özür dilemeye mecbur bırakır." ​Neden Okumalıyız? ​Bu kitap bir kurgudan ziyade, bir iç döküş ve yüzleşme rehberi gibi. Okurken şu soruları sormadan edemiyorsunuz: ​Başkalarını kırmamak için kaç kez kendimi kırdım? ​Kimseye "hayır" diyemediğim için kaç kez kendi vaktimden çaldım? ​Başkalarını affetmek için gösterdiğim o sonsuz şefkati, neden kendim hata yapınca esirgiyorum? ​Kısa Bir Not ​Yazar, o kadar samimi bir dille yazmış ki; sanki karşılıklı kahve içip dertleşiyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Kitabın kapak görselindeki çiçek açmış yara bandı detayı ise benim favorim. Ruhumuzdaki yaraların, ancak biz kendimize değer verdiğimizde çiçek açabileceğini çok zarif bir şekilde hatırlatıyor. ​Sonuç olarak; Eğer siz de hayatınızda bir "durulma" dönemindeyseniz, başkalarına koşmaktan yorulup biraz kendi kalbinizde dinlenmek istiyorsanız bu kitabı listenize mutlaka ekleyin. ​Unutmayın: Kendinize ayırdığınız vakit, kaybedilmiş bir zaman değil; kazanılmış bir hayattır. @lafeynaesmanur Kendimden Özür Dilerim Miraç Çağrı Aktaş
Kendimden Özür DilerimMiraç Çağrı Aktaş · İndigo Kitap · 2026227 okunma