Serkan Karaismailoğlu, bu kitabında bizi romantizmin pembe bulutlarından indirip, beynimizin kıvrımlı bir o kadar da eğlenceli laboratuvarına sokuyor. Aşktan Önce, sadece popüler bir bilim kitabı değil, kendimizi, tercihlerimizi ve o “tarif edilemez” dediğimiz duyguları tanımak için yazılmış bir nöro-kılavuz niteliğinde.
Kitap, aşkın o ilk kıvılcımından, sadakatin derin sularına kadar geçen süreci dopamin, oksitosin ve vazopressin gibi hormonların diliyle anlatıyor. Ağır akademik terimler arasında boğulmak yerine, yazarın kendine has mizahıyla harmanlamış anlatımı sayesinde karmaşık nörofizyolojik olaylar birer hikayeye dönüşüyor.
Bu kitabı bitirdiğinizde aşkın o “büyülü” tarafı kaybolmuyor, aksine bu kadar karmaşık biyolojik bir makinenin nasıl bu kadar zarif hisler üretebildiğine dair hayranlığınız artıyor.
Kısaca Aşktan Önce, bakış açınızı değiştirecek cinsten bir kitap. Artık birine aşık olduğunuzda, zihninizin arka planında çalışan o devasa sistemi fark edeceksiniz.
Duygularını sadece hissetmekle kalmayıp, onları anlamak isteyen herkesin kütüphanesinde bulunmalı. Kübra MANAYSerkan KaraismailoğluAşktan Önce