Puan vermedi·171 syf.··Beğendi
···Okunma: 09 Mayıs 2026 17:43 İlk 3 öyküden bir şey anlamadım ama devamındaki öyküler yerden yere vurdu beni.
Garibanlığı bu kadar net hissettiren başka bir yazar var mıdır acaba? O kadar sade cümlelerle yapıyorki bunu,bir de oradan vuruyor insanı. Ne diyeyim müthiş bir kalem. Sabahattin Ali,Sait Faik falan Füruzan hanımefendinin getir götürünü yapar.Hele bir de kitabın en sonuna konan bir öykü var ciğer miğer bırakmıyor insanda.Tam bir masterpiece; adı Haraç.
Haraç adlı öyküsüyle çıtayı bambaşka bir yere koymuş.Hayatımda bu kadar etkilendiğim başka bir öykü okuduğumu hatırlamıyorum.Öykücülüğün vakkosu ilan ediyorum kendisini.Bu öykünün ve sevgili yazarımızın dünya çapında biliniyor olması gerekirdi şimdiye kadar ama ben rasgele dinlediğim bir sesli kitaptan tanıdım kendisini.Daha bilmeyen tanımayan çok kişi vardır eminim.Sadece bu öyküye bakılarak kendisine Nobel ödülü verilmesini talep ediyorum,susmayın siz de talep edin,nereye başvuru yapılıyorsa oraya gidin söyleyin,bir başyapıt okudum buna pulitzer mulitzer ne varsa verilmeli deyin.Susmayın.
Füruzan hanım önünüzde saygıyla eğiliyor,
bir sonraki kitabınızı dört gözle bekliyorum.